Sarajevo u zadnjem kolu, Zrinjski zamalo

Hoće li se Premijer liga napokon predstati podcjenjivati?

Od 28 klubova iz bivše Jugoslavije koji su ušli u kvalifikacije za oba Uefina natjecanja, nitko nije prošao u play-off Lige prvaka, samo su četiri u play-offu Europske lige.
Sport / Nogomet | 25. 09. 2020. u 12:27 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od ta četiri, samo dva, Rijeka i Sarajevo, došli su prošavši kroz treće kolo kvalifikacija za Europa ligu, dok su Crvena zvezda i Dinamo došli tamo ispavši iz kvalifikacija za Ligu prvaka.

 To što BiH napokon ima predstavnika u toj fazi kvalifikacija pomoći će klupskom bh. koeficijentu, ali će i barem malo doprinijeti da se popravi reputacija Premijer lige.

 Bosanskohercegovačko prvenstvo uglavnom je prilično nepravedno podcjenjivano i ismijavano, no najbolji klubovi te lige, Sarajevo i Zrinjski, pokazali su da se itekako mogu nositi s europskom konkurencijom, a samo je malo sreće nedostajalo pa da u play-offu imamo dva predstavnika.

"APOEL protiv nas nije dominirao ni igrom, ni taktikom ni fizičkom spremom. Ako je razlika između ova dva kluba u nekom organizacijskom segmentu ogromna, na terenu se možemo uspoređivati. Kada je na terenu 11 na 11 momaka, onda se možemo nositi s takvim klubom'', kazao je nakon utakmice s APOEL-om trener Zrinjskog Mladen Žižović te dodao: 

"Ne treba biti kritičan prema ovoj ligi i igračima, iako mi to (kritizirati) dobro radimo, ali na dostojan način smo predstavili Zrinjski, Bosnu i Hercegovinu i naš nogomet. Moramo biti preponosni na grupu igrača koja igra za Zrinjski".

Kopirati
Drag cursor here to close