Kvalifikacije za SP

Hoće li sarajevski stadioni moći ugostiti reprezentaciju?

Sport / Nogomet | 01. 08. 2017. u 13:21 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacije BiH 7. listopada će ugostiti Belgiju u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, no još se ne zna na kojem stadionu.

Disciplinsko povjerenstvo FIFA-e suspendiralo je stadion Bilino polje u Zenici na jednu utakmicu zbog incidenata i nereda koji su se dogodili nakon utakmice kvalifikacije s Grčkom. Osim suspenzije, Nogometni savez BiH će u blagajnu FIFA-e morati uplatiti 30.000 švicarskih franaka. 

BiH bi jaku Belgiju trebala dočekati na jednom od sarajevskih stadiona - Koševu ili Grbavici, no sve je pod znakom pitanja dok UEFA-ina inspekcija ne da ''zeleno svjetlo'' za neki od navedenih stadiona. 

Inspektori su u ponedjeljak obišli najveći stadion u BiH - Koševo, a u utorak borave na Grbavici nakon čega će izvještaj uputiti nadležnim tijelima UEFA-a i FIFA-e koji će analizom utvrditi ispunjavaju li Koševo i Grbavica uvjete za kvalifikacijske utakmice. 

Teoretski, postoji mogućnost da se utakmica odigra na Bilinom polju s obzirom da se NS BiH žalio na kaznu, no nakon onakvih scena, malo je vjerojatno da će FIFA progledati kroz prste.

Kopirati
Drag cursor here to close