Kovačić ante portas

Hoće li Mateo biti glavni mozak Zidaneove igre u Parizu?

Bude li protiv PSG-a nedostajao jedan od dvojca Modrić-Kroos, najlogičnije je za očekivati Kovačića u veznome redu, gdje će zasigurno igrati i Casemiro.
Sport / Nogomet | 01. 03. 2018. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se nogometni svijet bavio ozljedom Neymara i brigama PSG-a za svoju najveću zvijezdu, tek sporadično je spominjano kako i Real ima svoje probleme s ozljedama ključnih igrača.

Posebne glavobolje treneru Zidaneu zadaju ozljede najvažnijih igrača sredine terena, Tonija Kroosa i Luke Modrića, te u neku ruku i Marcela, za kojega je doduše vjerojatnije da će nastupiti u uzvratnoj utakmici Lige prvaka protiv PSG-a, 6- ožujka u Parizu.

Jedno od alternativnih rješenja u veznom redu za Madriđane je hrvatski veznjak Mateo Kovačić, koji je u zadnjih nekoliko utakmica pokazao kako se vraća u vrhunsku formu.

Zinedine Zidane je u prošloj sezoni pokazao kako ima veliko povjerenje u Kovačića, ali kako je u ovoj sezoni Realu gotovo sve  krenulo naopačke, ni Hrvat nije izbjegao klupsku, ali i osobnu frustraciju, pokazavši u nekoliko prvih utakmica nakon što se opravio od ozljede, uistinu nedostojnu formu.

Španjolski sportski portal Marca podsjeća da je Kovačić odlično započeo sezonu, te da je igrao na tri važne utakmice, europskog i španjolskog Superkupa, koje je Real dobio protiv Manchester Uniteda i Barcelone, ali ga je ozljeda kasnije izbacila iz stroja, te je propustio 14 utakmica. Kad je, po saniranju ozljede, u prvenstvenoj utakmici protiv Barcelone proglašen krivcem za poraz, Zidane ga je stavio u drugi plan.

Bude li protiv PSG-a nedostajao jedan od dvojca Modrić-Kroos, najlogičnije je za očekivati Kovačića u veznome redu, gdje će zasigurno igrati i Casemiro. Casemiro i Kovačić bi u tom slučaju najvjerojatnije imali ponajviše defanzivne zadatke, pazeći jednim okom na kretnje Mbappea, Cavanija i di Marije. Naravno, po svome habitusu Mateo Kovačić će zasigurno imati i ulogu kreatora.

Što se tiče Kovačića, istrči li u startnih 11, utakmica u Parizu umnogome bi mogla odrediti njegovu daljnju karijeru. On više nije mladi veznjak kojega još treba čekati, nego igrač čiji vršnjaci u nekim klubovima već nose igru. Dogodi li mu se fijasko kao protiv Barcelone u LaLigi, kad je otvorio tunel za Rakitića, vjerojatno je njegova karijera u Realu završena.

Pokaže li da je sazreo i stasao u nositelja igre, onda će dilema oko Modrićeva nasljednika vjerojatno biti skinuta s dnevnoga reda.

Kopirati
Drag cursor here to close