Izbori za predsjednika UEFA-e

HNS podržao Čeferina za novi mandat

Sadašnji mu mandat ističe u veljači 2019. godine, a prvi je put izabran u rujnu 2016. godine, također uz potporu HNS-a.
Sport / Nogomet | 21. 08. 2018. u 22:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Aleksander Čeferin

Sljedeće se godine održavaju izbori za predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA), a Hrvatski nogometni savez (HNS) izrazio je podršku aktualnom predsjedniku Aleksandru Čeferinu.

U utorak je u sjedište UEFA-e stigao dopis Slovenskog nogometnog saveza, koji je uz sedam nogometnih saveza predložio Aleksandra Čeferina za ponovni izbor na mjesto predsjednika UEFA-e. Hrvatski nogometni savez je među prvima podržao novu kandidaturu Čeferina za čelnu poziciju europskog nogometa.

Sadašnji mu mandat ističe u veljači 2019. godine, a prvi je put izabran u rujnu 2016. godine, također uz potporu HNS-a.

HNS smatra kako su postignuća, uspjeh i napredak UEFA-e i cjelokupne europske nogometne obitelji pod vodstvom predsjednika Čeferina itekako značajna. Stoga čvrsto vjerujemo u njegovu strategiju i misiju te ga iskreno podržavamo, a HNS će nastaviti davati doprinos njegovim idejama, sadašnjim i budućim projektima, koji su uvijek usmjereni na dobrobit europskog nogometa, stoji između ostaloga u pismu koje je glavnom tajniku Theodoru Theodoridisu uputio predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Aleksandru Čeferinu, 50-godišnjem slovenskom pravniku, izglasan je skraćeni mandat čelnika UEFA-e na izvanrednom izbornom kongresu koji je održan u rujnu 2016. godine u Ateni, nakon ostavke Michela Platinija koji je krajem 2015. morao odstupiti zbog korupcijskog skandala, prenosi Hina.

Čeferin je uvjerljivo pobijedio jedinog protukandidata Nizozemca Michaela van Praaga.

Povodom nove kandidature Čeferin je izjavio da mu ona mnogo znači i predstavlja veliku čast, ali i odgovornost, te da vjeruje kako će Slovenija na njega i ubuduće moći biti ponosna.

Kopirati
Drag cursor here to close