Malo statistike

HNL "najpredvidljivija" liga, Premijer liga BiH nije daleko

Ako se gleda statistika posljednjih pet sezona, u Europu su izlazili Zrinjski, Sarajevo, Željezničar, Borac, Široki Brijeg, Tuzla City, Velež.
Sport / Nogomet | 21. 05. 2024. u 20:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osmu godinu zaredom predstavnici Hrvatske na europskoj sceni će biti Dinamo, Rijeka, Hajduk te Osijek. Po ovom podatku HNL je najpredvidljivija i najdosadnija liga, jer se nijedno prvenstvo pod UEFA-inim okriljem ne može ovime "pohvalit".

Jedino su u tom rangu nogometni liliputanci iz Lihtenštajna, koji u Europu svake godine šalju samo jednu ekipu, i to pobjednika domaćeg kupa. U preostalim zemljama svake je godine barem jedna nova ekipa, a najraznovrsnije je društvo bilo u Švedskoj, Mađarskoj te na Malti.

Tako je posljednja sezona u kojoj je bez europskih natjecanja ostao neki od članova najuspješnije hrvatske četvorke bila 2015./2016. Tad je Osijek završio tek na osmom mjestu sa samo 34 osvojena boda, odnosno s čak 18 bodova zaostatka za četvrtom Lokomotivom.

Kada je u pitanju Premijer liga BiH, po ovom grafikonu, ona se nalazi u društvu liga Norveške, Bugarske, Poljske. Ako se gleda statistika posljednjih pet sezona, u Europu su izlazili Zrinjski, Sarajevo, Željezničar, Borac, Široki Brijeg, Tuzla City, Velež. Ove će to opet biti Borac, Zrinjski, Sarajevo i Velež, s tim da se radi o Ligi koja ima 12 klubova.

Kopirati
Drag cursor here to close