Dejan Tanturovski

HNK Orašje kupio Makedonca koji je bojkotirao igranje u klubu

Sport / Nogomet | 20. 01. 2016. u 14:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni klub Orašje angažirao je suspendiranog igrača iz Makedonije Dejana Tanturovskog, koji će dres prvoligaša Federacije BiH nositi u narednoj polusezoni, javlja Agencija Anadolija.

Naime, Tanturovski je suspendiran od straneNogometne federacije Makedonije (FFM) u trajanju od pola godine jer se sa još pet suigrača iz Metalurga, zbog dugovanja kluba, odlučio na štrajk. Odbili su trenirati, ali i igrati utakmicu 16. kola Prve lige Makedonije protiv Turnova, nakon čega ih je Uprava Metalurga prijavila FFM-e, čije je Disciplinsko povjerenstvo šestorku suspendiralo zabranom igranja u prvenstvu ove zemlje do 26. svibnja 2016, kada će sezona biti završena.

Međutim, u FFM-e odlučeno je i da suspendirani igrači mogu napustiti Metalurg zbog dugova, pa su shodno novonastaloj situaciji spas potražili u inostranstvu. Prvo je Stephen Jevtovski otišao u Lokomotiv Plovdiv, da bi Tanturovski pristupio Orašju.

Metalurg je u izuzetno teškoj financijskoj situaciji, a klub je od početka sezone napustilo čak 10 igrača.

Tanturovski će popularno zvanim ''labudovima sa Save'' u nastavku sezone pokušati pomoći da se vrate u Premijer ligu BiH. Nakon prvog dijela prvenstva u entitetskoj ligi FBiH treći su sa 26 bodova, koliko ima i drugoplasirana Budućnost iz Banovića. Jesenji prvak Metalleghe iz Jajca iza tri boda više u odnosnu na prve pratitelje, javlja Agencija Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close