Federalni prvoligaš

HNK ''Čapljina'' snage usmjerava na rad s mladima

Valja reći da grad Čapljina u tekućoj godini pod stavkom kapitalna ulaganja, planirao iznos od 270.000 KM za rekonstrukciju gradske dvorane i uređenje stadiona u Tasovčićima.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2020. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepuna četiri tjedna vježbaju nogometaši federalnog prvoligaša Čapljine za nastavak sezone.

U tom razdoblju Čapljinci su odigrali dvije pripreme utakmice - najprije su od hrvatskog ligaša Rudeša poraženi 1:6, a u drugoj utakmici su minimalno 1:0, savladali premijerligaša Tuzla City.

Kad se u obzir uzmu te dvije utakmice, napredak je očit. Uz ostanak u drugoligaškom vrhu u HNK Čapljina u ovoj godini imaju i ozbiljne infrastrukturne planove.

''Veseli nas što je uređenje terena u Tasovčićima ušlo u proračun Grada tako da se nadamo skoroj realizaciji tog za nas važnog projekta, naravno uz razumijevanje gradonačelnika. To je jedan dobra vijest, očekujemo da ćemo to napraviti u ovoj kalendarskoj godini. Kad god bude to je jedna super stvar, to je nešto što ima budućnost, u sljedećih dvadeset, trideset godina za našu omladinu što je u stvari i bit svega ovoga što radimo – napraviti preduvjete za da mladi mogu trenirati i raditi'', govori nam Zoran Prskalo, predsjednik kluba.

Dodaje da će se time stvoriti preduvjeti za rad i djelovanje kluba u dužem vremenskom razdoblju, pa i krupnije iskorake.

''Teren u Bjelavama i teren s umjetnom travom u Tasovčićima, stvorili bi dobre uvjete za rad seniorske ekipe i za rad s djecom. Za nešto više potrebna su punio veća financijska sredstva o čemu mi u ovom trenutku i ne raspravljamo, sada nam je cilj stvoriti kvalitetne preduvjete za rad kompletnog pogona. Cilj nam je stvarati nove igrače, neke nove Luke Menale, nove igrače, to je pozitivna stvar koja se treba bazirati na radu s mladima. Dakle, usporedo sa seniorskim pogonom stvarati nove igrače koji će onda ići dalje. Cilj nam je da Čapljina bude jedna odskočna daska za mlade igrače, jer je ovo stvarno, jedna predivna sredina. To mogu sa sigurnošću reći u svakom pogledu, znači i klimatski gledano i po uvjetima koje ćemo stvoriti u dogledno vrijeme i po atmosferi u klubu i ostalom. Dakle, cilj nam je stvoriti preduvjete, a onda stvarati kvalitetne igrače“, zaključuje Prskalo.

Valja reći da grad Čapljina u tekućoj godini pod stavkom kapitalna ulaganja, planirao iznos od 270.000 KM za rekonstrukciju gradske dvorane i uređenje stadiona u Tasovčićima.

Podsjećamo, Čapljina je prije više od godinu dana izabrana među 15 lokalnih zajednica za potporu od strane Nogometnog saveza BiH, za izgradnju terena s umjetnom travom za potrebe razvoja omladinskog nogometa u BiH.

Za realizaciju projekta Nogometni savez BiH osigurat će 260.000 KM, a ostatak novca za projekt oko 200.000 KM, osigurat će se kroz radove na uređenju terena i ostale infrastrukture što bi trebali urediti klub, odnosno Grad Čapljina.

Kopirati
Drag cursor here to close