Kriteriji EHF-a

HMRK Zrinjski: Željno čekamo europski kup, ali moramo improvizirati sa dvoranom

Sport / Nogomet | 22. 06. 2017. u 10:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza rukometaša Zrinjskoga uspješna je sezona u kojoj su osvojili Kup BiH, a čelni ljudi kluba najavljuju kako će sljedeća sezona biti još uspješnija.

Na konferenciji za novinare predsjednik kluba Vedran Škobić kazao je kako se s nestrpljenjem iščekuje jesen i prvi nastup HMRK Zrinjski u Europi.

''Kao što znate, osvajanjem Kupa BiH stekli smo pravo nastupa u Challenge kupu i zbog toga ćemo trebati uložiti dodatni trud i rad'', kazao je Škobić.

Dodao je kako će poseban izazov predstavljati uređenje dvorane na Bijelom Brijegu kako bi Zrinjski mogao europske utakmice igrati na domaćem parketu.

''Dvorana na Bijelom Brijegu sada ne ispunjava kriteriji EHF-a, ali ima još dosta vremena do početka natjecanja i učinit ćemo sve što je moguće ne bismo li dobili dozvolu EHF-a. Naravno, tu se radi o improvizacijama, a jedino pravo rješenje je da Mostar konačno dobije normalnu sportsku dvoranu kakvu mostarski sportaši zaslužuju'', istaknuo je Škobić.

Protivnika u Challenge kupu Zrinjski će doznati početkom srpnja, a prvo kolo igrat će se krajem rujna.

Trener Zrinjskoga Zdravko Medić, osvrnuvši se na netom završenu sezonu, kazao je kako je generalno zadovoljan ostvarenim.

''Možda ostaje malo žalosti što nismo izborili Ligu za prvaka, ne iz nekog rezultatskog imperativa, već zbog ogromnog iskustva koje bi naši mladi rukometaši dobili na tih dodatnih šest super jakih utakmica'', kazao je Medić.

Najavio je kako će Zrinjski zadržati okosnicu momčadi te se dodatno pojačati na deficitarnim mjestima. Tako je već danas predstavljeno prvo pojačanje, a radi se o crnogorskom vrataru Goranu Anđeliću koji je prošlu sezonu branio za Goražde, a prije toga u nekoliko mađarskih i crnogorskih klubova.

Još nije poznato kada će startati nova sezona u domaćem prvenstvu, a nakon što se definira kalendar natjecanja, bit će poznat i program priprema Zrinjskog, no izvjesno je, dodao je Medić, kako će pripreme krenuti krajem srpnja.

''Sljedeću godinu sigurno ćemo biti još bolji i još opasniji. Mogu reći da ćemo sigurno igrati Ligu za prvaka, a onda ćemo vidjeti šta će se dogoditi''. optimističan je Medić.

Iz Zrinjskoga su najavili i niz inicijativa koje će biti usmjerene ka Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine, a sve sa svrhom napretka i boljitka rukometnoga sporta u državi.

Kopirati
Drag cursor here to close