Hercegovački derbi

Zrinjski nosi tri boda iz blata Mokrog Doca

Zrinjski je pobjedom nad Širokim Brijegom 2:0 smanjio zaostatak za Borcem, odnosno vratio se na sedam bodova minusa.
Sport / Nogomet | 10. 12. 2023. u 17:05 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je u manje od tri tjedna dvaput slavio u hercegovačkom derbiju. Nakon pobjede u Mostaru, Plemići su i u Posušju, gdje Široki Brijeg privremeno igra svoje utakmice, svladali Širokobriježane.

Ovaj put bilo je 2:0 za Mostarce koji su tom pobjedom smanjili zaostatak, odnosno vratili se na sedam bodova zaostatka za banjalučkim Borcem.

Susret se igrao na posuškom Mokrom Docu koji u ovo vrijeme godine definitivno nije pogodan za premijerligaške utakmice. Teren je bio loš, pun lokvi i blata, još prije početka utakmice, a kako je utakmica odmicala bivao je sve gori.

Činilo se da se na takvom terenu bolje snašao Široki koji je odmah na početku imao odličnu priliku, no udarac Chinedua nogom brani Marko Marić. Ipak, Zrinjski se pribrao i u 33. minuti poveo.

Nemanja Bilbija nabacio je jednu visoku loptu pred peterac domaćina, a vrataru Širokog Tomislavu Adolfu Tomiću lopta je ispala u kontaktu s igračima Zrinjskog i u mrežu ju je zakucao Antonio Ivančić.

Domaći su dugo prosvjedovali, no sudac Darko Gedžić priznao je pogodak. Kod drugog gola, u 55. minuti, nije bilo dvojbe.

Nakon što je Sabljić glavom prebacio loptu, Bilbija se oslobodio čuvara, prevario i vratara te pogodio za 2:0.

Tri minute prije isteka regularnog dijela Širokobriježani su tražili jedanaesterac, smatrajući da je Stipe Radić igrao rukom u svom šesnaestercu, no sudac Gedžić pokazao je samo na korner.

Već u sljedećoj minuti Franko Sabljić prošao je istrčalog vratara i s ruba kaznenog šesnaesterca pokušao je pogoditi praznu mrežu, no nije bio ni blizu.

Zrinjski se ovom pobjedom oporavio od neugodnog poraza kod Zvijezde 09, dok velika serija Širokog bez pobjede traje i dalje.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close