Stigao u Sarajevo

Henry: Večeras bi trebao ići kod punca i punice

"Moja djeca su i Bosanci i Hercegovci i Francuzi. Dolazio sam i prije u BiH, a i večeras najvjerojatnije trebam ići kod punca i punice, ali želio bih ostati na tome", rekao je Henry.
Sport / Nogomet | 12. 10. 2023. u 18:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada reprezentacija BiH sutra na stadionu Grbavica igra utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, protivnik je Francuska. Koju s klupe vodi legendarni Thierry Henry. Henry je na mjestu izbornika naslijedio Sylvaina Ripolla, koji je dobio otkaz nakon ispadanja u skupini na ovogodišnjem Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine.

Nakon sjajne igračke karijere tijekom koje je s Francuskom osvojio naslove svjetskog i europskog prvaka te postao najbolji strijelac u povijesti Arsenala, Henry je do sada imao skromnu trenersku karijeru.

Imao je neuspješne epizode kao glavni trener Monaca i Montreal Impacta, u 49 utakmica na klupi ta dva sastava ukupno je upisao 13 pobjeda, 9 remija i 27 poraza, a usto je u dva navrata bio i pomoćnik belgijskog izbornika (2016-18 i 2021-22). Jedno vrijeme je radio kao pomoćnik Roberta Martineza.

Nekadašnjem idolu Arsenala i selekcije trikolora (123 nastupa, 51 gol) povjerena je misija od najveće važnosti. Napraviti reprezentaciju koja će osvojiti medalju na Olimpijskim igrama u Parizu

Posljednji put su medalju osvojili 1984. godine u Los Angelesu, bila je zlatna. Za sada je Henry odradio dvije utakmice na klupi mlade reprezentacije, ostvario je dvije uvjerljive pobjede protiv Slovenije i Danske.

"Kod same procjene utakmice, ne znamo ništa unaprijed. Imamo primjer da smo igrali sa Slovenijom, gdje smo do 45. minute imali 0:0, tako da postoji mogućnost za složenu utakmicu. Ne znamo što nas očekuje. Već tri dana ima kako smo spremili novi sastav. Odgovor ćemo vidjeti kroz rezultat utakmice, kakav je novi sastav. U svakom slučaju, nastavljamo igrati. Nezgodno je to što sve vrijeme igramo van Francuske, igrali smo u Sloveniji, a sada u BiH. Idemo i u Austriju i to su otežavajuće okolnosti", naglasio je Henry čiji je dolazak u Sarajevo privukao popriličnu pažnju.

Razlog je poznat od ranije. Nakon prvog propalog braka, Henry je upoznao Sarajku Andreu Rajačić s kojom je u braku već 15 godina. Andrea je po struci ekonomistica te se ne voli pretjerano eksponirati, a smeta ju kada ju se naziva manekenkom.

Ističe kako priča tri svjetska jezika te dolazi iz obitelji intelektualaca, a svoju intimu rijetko dijeli.

Najzanimljivije medijima u BiH bilo je kako se Henry osjeća u BiH i Sarajevu

"Nećemo se puno baviti ovim pitanjem, ali znam zašto sve to zanima. Moja djeca su i Bosanci i Hercegovci i Francuzi. Dolazio sam i prije u BiH, a i večeras najvjerojatnije trebam ići kod punca i punice, ali želio bih ostati na tome", rekao je Henry.

Kopirati
Drag cursor here to close