Polufinalni okršaj

Henderson nahvalio Modrića, pa poručio Lovrenu: Tvoj put završava u srijedu

Henderson je naglasio kako je izbornik Gareth Southgate preuzevši u rujnu 2016. 'Gordi Albion' vratio identitet momčadi.
Sport / Nogomet | 10. 07. 2018. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Luka Modrić je možda najbolji veznjak na svijetu protiv kojeg sam igrao," kazao je veznjak engleske reprezentacije Jordan Henderson uoči sutrašnjeg polufinalnog ogleda na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Hrvatska ima odlične veznjake, odlična su momčad u kojoj svi igraju jedini za druge. Nekoliko puta sam igrao protiv Luke Modrića i on je možda i najbolji veznjak na svijetu protiv kojeg sam igrao," poručio je kapetan Liverpoola dodavši: "Hrvatska je dobra i na drugim pozicijama."

Engleska reprezentacija čak 30 susreta u nizu nije izgubila kada bi igrao Henderson.

"Iskreno, ne pridajem previše pažnje tome, mi pobjeđujemo kako momčad i namučili smo se da dođemo do ovdje'', dodao je.

Henderson je naglasio kako je izbornik Gareth Southgate preuzevši u rujnu 2016. 'Gordi Albion' vratio identitet momčadi.

"Odmah smo se našli na istoj valnoj duljini. Donio nam je identitet i momčadski stil igre, a sve to je sjajno pretočio na treninge i utakmice. Jedinstvo na terenu je ključno u prijelomnim trenucima utakmica. I sada smo nagrađeni zbog našeg jedinstva'', kaže engleski reprezentativac.

Henderson je u Liverpoolu suigrač Dejana Lovrena i prepun je pohvala na račun hrvatskog stopera.

"Lovren je odličan igrač. Za mene on ima sve što moderan branič treba imati. Brzinu, agresivnost, dobar je u zraku, opasan u prekidima. Puno puta su ga kritizirali, ali sada igra sjajno. On je i sjajan osoba izvan terena, veliki smo prijatelji, ali nadam se da njegov put završava u srijedu'', rekao je.

Engleska reprezentacija je na svjetskom prvenstvu posljednji put stigla do polufinala u Italiji 1990 godine, ali je na koncu bila četvrta. Za Engleze je još uvijek najveći uspjeh 1966. kada su bili svjetski prvaci.

"Ne razmišljamo o tome. Fokusirani smo na iduću utakmicu, a do sada nam je išlo dobro. Ispred nas je velika utakmica u kojoj moramo obaviti posao. Nema nas puno koji se sjećaju tih dana, ja primjerice nisam niti rođen," kazao je 28-godišnji Henderson.

Kopirati
Drag cursor here to close