Nije mu ispod časti

Hector odabrao: Ide na SP s Njemačkom, a iduće sezone igrat će u drugoj ligi!

Hector dres Kölna nosi od 2012., a prema dogovorenoj suradnji trebao bi u njemu ostati do 2023. nakon što je produljio suradnju za dodatne dvije godine. Imao je opciju napustiti klub u ljetnom prijelaznom roku, ali to nije želio.
Sport / Nogomet | 24. 04. 2018. u 07:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jonas Hector (28) standardni je reprezentativac Njemačke i zasigurno će s Elfom putovati na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Međutim, njegova klupska karijera ovoga se ljeta trebala naći na raskrižju, jer je matični klub 1. FC Köln već zatražio licencu za drugu ligu.

Jarčevi su na zadnjem mjestu prvoligaške tabele, a od ispadanja bi ih mogao spasiti samo nevjerojatan slijed nemogućih rezultata u tri posljednja kola. Dakle, postavljalo se pitanje - kamo će Hector nakon ove sezone?

Sva nagađanja vezana uz svoju nogometnu budućnost okončao je 28-godišnji branič produljenjem ugovora s Kölnom.

Hector dres Kölna nosi od 2012., a prema dogovorenoj suradnji trebao bi u njemu ostati do 2023. nakon što je produljio suradnju za dodatne dvije godine. Imao je opciju napustiti klub u ljetnom prijelaznom roku, a zašto to nije napravio, unatoč interesu jakih klubova, objasnio je na svoj način.

“Köln mi je omogućio da prođem putem od četvrte lige do njemačke nogometne reprezentacije. Osjećam povezanost s ovim klubom i zahvalan sam mu. Također, zadovoljan sam životom u Kölnu. Ne bih imao s pronalaskom novog kluba, ali ne bih se pritom osjećao dobro. Posljednjih smo tjedana mnogo razgovarali i imao sam dosta vremena za donošenje odluke. Meni je ona jasna: Pripadam ovom klubu i uz ovu momčadi i ove navijače želim ući u sljedeću sezonu.”

Hector je u Köln stigao 2010., a nakon dvije godine u drugoj momčadi tog kluba ušao i među profesionalce. Odigrao je 187 utakmica za Köln u Bundesligi, Bundesligi 2, DFB-Pokalu i Europskoj ligi. Za reprezentaciju Njemačke nastupio je 36 puta, a očekuje se i njegov nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Među ostalim klubovima, povezivan je bio mogućim transferom s minhenskim Bayernom i dortmundskom Borussijom, a stizali su mu i pozivi iz inozemstva.

Kopirati
Drag cursor here to close