Dinamo ispustio 0:2

Haračić ostavio Željezničar u igri

U 85. minuti Krpić ubacuje, rezervista Haračić pogađa za 1:2. Taj gol je dao dodatna krila domaćim igračima, gosti su izgledali konfuzno, pa je to kaznio drugim golom Haračić u 92.minuti.
Sport / Nogomet | 13. 07. 2023. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I drugi sarajevski premijerligaš, Željezničar je remizirao u prvoj utakmici prvog pretkola kvalifikacija za Ligu konferencija. U susretu na Grbavici protiv Dinama iz Minska Željezničar je sve 85. minute bio u zaostatku dva gola, ali je onda u narednih sedam ostvario ipak solidan rezultat pred revanš.

Do 40. minute susreta Željezničar je bio nešto konkretniji. Dvije - tri obećavajuće situacije, ali je realizacija izostala. Zato su gosti u finišu prvog dijela stigli do prednosti. Izgubljenu loptu Rustemovića, u gol se pretvorili Mozorov i strijelac Bakhar. U ranoj fazi drugog dijela Morozov je udvostručio prednosti gostiju, pa je Željezničar bio u velikom problemu.

Nakon toga gosti su mogli definitivno prelomiti utakmicu, ali su neprecizni bili Begunov i Rylach. U 85. minuti Krpić ubacuje,
rezervista Haračić pogađa za 1:2. Taj gol je dodatna krila domaćim igračima, gosti su izgledali konfuzno, pa je to kaznio drugim golom Haračić u 92. minuti.

Uzvratni susret igra se za sedam dana na stadionu Azersun Arena u azerbejdžanskom Bakuu, a razlog igranja u Bakuu jesu sankcije pod kojima se Dinamo nalazi zbog podrške Bjelorusije ruskoj agresiji, zbog čega ne može igrati na domaćem stadionu.

Kopirati
Drag cursor here to close