Paolo Tramezzani

Hajdukov novi trener nosio je dres Intera, Atalante i Tottenhama

Talijan Paolo Tramezzani novi je trener Hajduka. Klub s Poljuda prestavio ga je u ponedjeljak na konferenciji za novinare. Tramezzani je dobio ugovor do kraja sezone 2022.
Sport / Nogomet | 18. 01. 2021. u 21:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U ingerenciji sportskog direktora je izbor trenera. On je obavio intervjue i predložio mistera Tramezzanija. Onda smo napravili i zajednički intervju i dubinsku analizu i odabrali ga. Sve što radimo, radimo dugoročno", kazao je o izboru novog trenera predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić.

Sportski direktor Bilih, Mindaugas Nikoličius, kaže kako je "trener je baš onakav kakvog smo tražili, karakteran, pobjednik i pošten, ima sve kvalitete koje smo željeli sportski direktor i ja. Danas je počeo prijelazni rok i drago mi je da smo se ekipirali jer treba početi raditi.“

Nikoličius i Jakobušić mišljenja su da je Tramezzani najbolji izbor za Hajduk.

Tko je novi strateg kluba s Poljuda?

Novi trener Bijelih rođen je 30. srpnja 1970. godine u gradu Castelnovo ne’ Monti. Prve nogometne korake napravio je u talijanskom velikanu Interu, dok je prve seniorske minute upisao u dresu Prata na jesen 1989. godine.

Nakon odrađene tri posudbe vratio se u redove Intera gdje je nastupa sljedeće dvije godine i upisavši za Nerazzurre 34 nastupa na poziciji lijevog beka.

Nakon toga ga je put vodio preko Venezije, Cesene i Piacenzedo prvog i jedinog inozemnog transfera i to ni manje ni više već u redove Tottenham Hotspursa. U Londonu je proveo godinu i pol dana, no nije se pretjerano naigrao te se skupivši tek šest nastupa vratio u Italiju, ovog puta u niželigaša Pistoiese. Tamo je proveo samo godinu dana pa preselio u PIacenzu s kojom je ponovno nastupao u Serie A.

U zimu 2003. godine prelazi u Atalantu gdje šest mjeseci dijeli svlačionicu s hrvatskim nogometašem Davorom Vugrinecom.

Karijeru je Tramezzani završio 2008. godine u Pro Patriji s 38. godina i s 351 odigranom službenom utakmicom u seniorskom nogometu.

Odigrao je 123 utakmice u Serie A, od čega 79 kao starter. S Interom je uzeo Kup kupova pobijedivši u finalu Casino Salzburga kojeg je tada trenirao pokojni Otto Barić.

Svlačionicu je novi trener Hajduka dijelio s veličinama poput Davida Berkampa, Giuseppea Bergomija, Matthiasa Sammera i Davida Ginole.

Je li Tramezzani svjestan gdje dolazi?

"Znam povijest ovog kluba i što on predstavlja u Hrvatskoj. Ovaj klub je ljudima razlog za život i velika mi je čas što sam ovdje. Dat ću sto posto sebe, jasno mi je da ovo nije dobar trenutak za klub, ali već sam bio u ovakvim situacijama u životu“, kazao je novi trener Hajduka na predstavljanju.

"Dat ću se cijeli svojim igračima, danas sam ih prvi put upoznao i želim dobro započeti na novom poslu već od prvog treninga. Želimo vratiti igračima samopouzdanje i nadam se da možemo dobro startati kad prvenstvo započne,“ kazao je Talijan na predstavljanju na Poljudu.

"Hajduk je vrlo poznat klub u europskim razmjerima, pratio sam HNL i ranije dok sam bio na klupi albanske reprezentacije jer je nekoliko mojih igrača igralo u Hrvatskoj. Jasno mi je da nas očekuje teško razdoblje, ali ići ćemo korak po korak. Za početak želim pomoći igračima da pronađu samopouzdanje i veselje igranja za Hajduk. Nadam se da možemo jako završiti sezonu u prvenstvu i nadam se da ćemo dogurati što dalje u Kupu“, kazao je.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close