Poraz u Izraelu

Hajduk zadržao šanse za ulazak u skupine Europske lige

Sport / Nogomet | 18. 08. 2016. u 18:58 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu završne runde kvalifikacija za ulazak u Europsku ligu, nogometaši Hajduka su na gostovanju u Netanyji izgubili od Maccabi Tel Aviva 1:2.

Golove za Maccabi postigli su Gal Alberman (9) i Ezequiel Scarione (78), dok je strijelac za Hajduk bio Ahmed Said (57).

Uzvratni susret je 25. kolovoza na Poljudu.

Hajduk je posljednji put izborio natjecanje po skupinama Europske lige 2010. godine, a posljednje dvije sezone svoj europski put je završio u zadnjem pretkolu. Prošle sezone je ispao od Slovana iz Libereca, a sezonu ranije od ukrajinskog Dnjipra.

Maccabi je furiozno ušao u susret i poveo je već u devetoj minuti golom Gala Albermana. Haris Medunjanin, uz Tina Sušića i Zvonimira Kožulja jedan od tri bh. reprezentativca na susretu, povratnom je loptom iz kornera uposlio kapetana izraelskog sastava koji je sjajno opalio s ruba kaznenog prostora i zatresao mrežu Hajdukova gola.

Maccabi je dominirao i u nastavku prvog dijela, što potvrđuje podatak od čak devet kornera, međutim do odmora nije stvorio ozbiljniju priliku.

Hajduk je u prvom poluvremenu bio nevidljiv, no Splićani su u nastavku susreta zaigrali daleko bolje i u 57. minuti su uspjeli izjednačiti. Strijelac je bio Ahmed Said koji je sjajno pucao iskosa sa sedam, osam metara.

U 64. minuti domaćin je imao odličnu priliku, no udarac Scarionea s gol crte je obranio Ismajli. U 70. minuti je opasno zaprijetio i Ben Haim, no Kalinić je sjajno reagirao. U 74. minuti i Hajduk je mogao do drugog gola, no Ohandza je loše pucao.

Maccabi je u 78. minuti stigao do nove prednosti. Ben Haim je probio stranu i lijepo uposlio Scarionea kojem nije bilo teško zabiti za 2:1. Do konca susreta domaćin je tražio i treći gol, no Hajduk se uspio obraniti i tako sačuvati dobre izglede za plasman u Europsku ligu.

Kopirati
Drag cursor here to close