HNL

Rijeka srušila Dinamo, Osijek slavio na Poljudu

Hajduk je u 33. kolu HNL-a na svom terenu poražen od Osijeka, čime je praktički, iako ne i teoretski, ispao iz borbe za drugo mjesto i plasman u kvalifikacije Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 05. 07. 2020. u 21:29 HRT

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Osijeka i Rijeke ostvarili su važne pobjede u borbi za drugu poziciju srušivši u derbijima 33. kola Prve HNL Hajduk i Dinamo.

Rijeka je na Rujevici pred 2.700 gledatelja pobijedila prvaka Dinamo sa 2-0, dok je Osijek na Poljudu pred 5.800 gledatelja slavio protiv Hajduka sa 1-0.

Osijek se sada približio drugoplasiranoj Lokomotivi na bod zaostatka, dok je Rijeka preskočila Hajduk i sada je četvrta s pet bodova manje od 'lokosa'.

Golove za prvu pobjedu Rijeke u zadnjih šest kola zabili su Joško Gvardiol (2-autogl) i Antonio Čolak (52).

Rijeka nije mogla bolje otvoriti utakmicu, već u drugoj minuti je stigla do vodstva autogolom Joška Gvardiola. Andrijašević je gurnuo loptu za Čolaka, a Gvardiol ju je pokušao izbiti, no umjesto toga zatresao je vlastitu mrežu. "Modri" su mogli uzvratiti u šestoj minuti, Kulenović je izbio sam pred Pandura, ali je pucao pored gola.

U 37. minuti je zaprijetio i Oršić, ali je Pandur odlično obranio. Dinamo je imao priliku i u samoj završnici prvog dijela, ali je domaći vratar ponovo bio spreman.

Rijeka je povećala prednost u 52. minuti nakon brze kontre koju je povukao Escoval, dodao do Andrijaševića, a ovaj uposlio Čolaku koji je sjajno poentirao. U 61. minuti je sve moglo biti gotovo, no Livaković je s gol-linije skinuo pokušaj Lončara s pet metara.

 

Hajduk je u 33. kolu HNL-a na svom terenu poražen od Osijeka, čime je praktički, iako ne i teoretski, ispao iz borbe za drugo mjesto i plasman u kvalifikacije Lige prvaka.

Susret je odlučio Petar bočkaj golom iz slobodnog udarca u 15. minuti.

Splićanima je ovo čak četvrti poraz u zadnjih pet utakmica, pa je razočaranje golemo.

''Teren pokazuje sve. Ne igramo dobro, ne stvaramo šanse, ne zabijamo golove, a primamo ih svaku utakmicu. Ovo je sramotno. Prije zimske pauze znali smo pobjeđivati i kad ne bismo igrali dobro. Sad ne pobjeđujemo. Ovo je velika šansa za sve nas igrače i za klub da igramo Ligu prvaka, a onda igramo ovako. Sramota'', rekao je igrač Hajduka Bassel Jradi u razgovoru s Mirtom Šurjak za Hajduk Digital Live nakon utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close