Povratak stasitog napadača

Hadžić se vraća među 'Plemiće'

Zrinjski zahvaljujući sjajnom Nemanji Bilbiji nema problema sa realizacijom, a sa 42 gola na 19 utakmica Plemići su najefikasnija ekipa lige.
Sport / Nogomet | 08. 12. 2021. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irfan Hadžić će na proljeće vrlo vjerojatno igrati u Premijer ligi BiH.

Hadžić je od ljeta slobodan igrač, a prema saznanjima u narednoj polusezoni nastupat će za Zrinjski, gdje su načelno dogovorili sve i očekuje se samo potpis ugovora.

Zrinjski zahvaljujući sjajnom Nemanji Bilbiji nema problema sa realizacijom, a sa 42 gola na 19 utakmica Plemići su najefikasnija ekipa lige.

Međutim, Bilbija je praktično jedini raspoloženi igrač Zrinjskog po pitanju postizanja golova, pa i ne čudi zašto bi Hadžić mogao opet pod Bijeli brijeg, piše sportsport.ba.

Opet jer je na ljeto 2019. godine nosio dres mostarskog kluba gdje je odigrao nekoliko sjajnih utakmica koji su mu donijeli transfer u turski Akhisarspor.

Ovaj 28-godišnjak ima poprilično bogato iskustvo jer je osim u Turskoj ranije nastupao u Belgiji, Nizozemskoj, Sloveniji i Hrvatskoj gdje je imao i posljednji angažman.

Proljetos je nastupao za zagrebačku Lokomotivu s kojom je u travnju doživio nezgodnu ozljedu zbog koje je morao pauzirati nekoliko mjeseci.

U BiH je osim za Zrinjski nastupao i za Radnik. Jedno vrijeme se spominjao i kao pojačanje FK Sarajevo, a svojevremeno je dobivao i pozive u reprezentaciju BiH kada su na klupi sjedili Robert Prosinečki, odnosno Dušan Bajević.

Kopirati
Drag cursor here to close