Problem dvije utakmice u tri dana

Hadžibegić: Ovo naše prvo poluvrijeme je za duboku analizu

"Ja sam razočaran, ali kako nije bilo euforije u prvoj utakmici, barem kod mene, tako ni sada neću pasti", rekao je nakon utakmice Hadžibegić.
Sport / Nogomet | 27. 03. 2023. u 00:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri formacije je isprobao izbornik Hadžibegić za devedeset i koji minut nadoknade u Bratislavi. Krenuo je s 3-5-2 kao u Zenici, u nastavak utakmice je ušao s klasičnih 4-4-2, pa je onda završnici nakon ulaska Džeke i Stevanovića opet pravio određene promjene.

Očito je pokušao, želio nešto napraviti, ali nije išlo. Realno i neke bolje selekcije s većim ili boljim izborom igrača bi se pogubile u takvoj situaciji. Zato i nije neko čudo što recimo u posljednjih 15-tak minuta utakmice BiH nije uspjela stvoriti niti jednu bilo kakvu priliku. Nakon utakmice protiv Islanda, izbornik Hadžibegić je govorio o tome kako će protiv Slovačke igrati oni koji budu svježi i odmorni, ali je nakon susreta u Bratislavi govorio na pres konferenciji o tome kako se plašio ritma, kako ovaj igrački kadar teško može izdržati dvije utakmice u tri dana. Iako naravno sve selekcije igraju u takvom ritmu.

"Bojao sam da fizički reprezentacija neće moći izdržati dvije utakmice u tri dana. U prvoj utakmici smo se potrošili, jako puno i nismo se mogli vratiti u razmaku od tri dana. U prvom poluvremenu smo Slovacima dali dva poklona koja su oni itekako znali iskoristiti. Mi se borimo s onim što imamo i pokušavamo naći najbolju soluciju. Naš cilj ostaje plasman na EURO. Odigrali smo dvije utakmice, čeka nas još puno toga. Sigurno je da će situacija u skupini mijenjati iz kola u kolo. Ovo naše prvo poluvrijeme je za duboku analizu, da vidimo što i kako prije sljedećih utakmica. Ima tu nekih objektivnih stvari, ali protivniku treba priznati i čestitati. Ja sam razočaran, ali kako nije bilo euforije u prvoj utakmici, barem kod mene, tako ni sada neću pasti. U prvom poluvremenu smo imali jedan kolektivni pad, nije bilo pojedinca koji je bio dobar ili manje loš, da smo imali jednog ili dva loša igrača to bi bilo drugačije, ovako je cijela postava podbacila.

Kopirati
Drag cursor here to close