Nema žurbe

Gvardiol: Planiram ostati u klubu, a na to nagovaram i Olma

Gvardiola želi pola Europe, a kao glavni kandidat za njegovo dovođenje posljednjih se dana prometnuo Real Madrid.
Sport / Nogomet | 09. 01. 2023. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Joško Gvardiol vratio se u RB Leipzig nakon odmora koji je dobio poslije Svjetskog prvenstva u Kataru. Ondje je s Hrvatskom osvojio brončanu medalju, a potom imao seriju dočeka prije no što je krenuo na odmor. Srdačnu dobrodošlicu priredili su mu i klupski suigrači, piše Index.hr.

Dočekala ga je i klupska medijska služba koja ga je odmah po dolasku stavila pred mikrofon i postavila mu nekoliko pitanja. Ona ključna odnosila su se na priče o transferu koje već tjednima ne jenjavaju. Gvardiola želi pola Europe, a kao glavni kandidat za njegovo dovođenje posljednjih se dana prometnuo Real Madrid. Što se Gvardiola tiče, žurbe nema.

"Moj plan je ostati ovdje. Vidjeli ste poruku koju je naš sportski direktor Max Eberl komunicirao javnosti. Vidjet ćemo, moram pričati s njim. Ako dosegnem svoj maksimum u Njemačkoj, morat ćemo vidjeti što dalje", rekao je Gvardiol pa se osvrnuo na suigrača i prijatelja Danija Olma za kojeg također postoje ponude: "Pokušavam ga nagovoriti da ostane. Drago mu je da sam se vratio jer ima s kim pričati hrvatski".

Plan Leipziga i Gvardiola je da hrvatski nogometaš ostane još najmanje godinu dana. Sljedeće godine aktivirat će se klauzula u njegovom ugovoru prema kojoj može otići iz Leipziga za 110 milijuna eura.

Florian Plettenberg, novinar Sky Sporta i njemački stručnjak za transfere, objavio je da je Gvardiol potvrdio da želi ostati u Leipzigu i nakon ovog ljeta te da će ljetni prijelazni rok 2024. biti jako zanimljiv kad je u pitanju hrvatski branič.

Podsjećamo, Gvardiol je u Leipzig prešao uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za spomenutih 110 milijuna eura, na tom transferu bi, u odnosu na uloženo u Gvardiola, zaradio 91.2 milijuna eura.

Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, odnosno oko 18 milijuna eura. Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice zaradio ukupno 39.04 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close