Nesebično

Gvardiol mogao ispisati povijest, ali...

Gvardiol je imao priliku postati prvi branič koji je postigao hat-trick u Premier ligi
Sport / Nogomet | 11. 05. 2024. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Manchester Cityja svladali su u gostima Fulham 4-0 u prvom susretu 37. kola engleske Premier lige te su se s tom pobjedom vratili na vrh ljestvice.

Junak nove pobjede Manchester Cityja bio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol koji je postigao dva pogotka. Time je došao do brojke od četiri ligaška pogotka ove sezone uz jedan u Ligi prvaka, protiv madridskog Reala. Svih pet golova Gvardiol je postigao u posljednja 32 dana.

U 13. minuti Gvardiol je nakon lijepe akcije s De Bruyneom te ubacivanja u gostujući šesnesterac rutinski svladao suparničkog vratara za 1-0. Utakmica je odlučena u 71. minuti kada je zabio za 3-0. Tada je ubačenu loptu Bernarda Silva dočekao na drugoj vratnici i vrlo spretno zabio za slavlje svoje momčadi. Između toga strijelac drugog gola za goste bio je Phil Foden, dok je u 97. konačnih 4-0 postavio Julian Alvarez pogodivši s bijele točke.

Sportski portali pišu kako je Gvardiol imao priliku postati prvi branič koji je postigao hat-trick u Premier ligi, ali je umjesto toga pustio svog suigrača Juliana Alvareza da izvede penal

Julián Álvarez izborio je kazneni udarac u četvrtoj minuti sudačke nadoknade i namjestio loptu na bijelu točku. Cityjev kapetan Kyle Walker tada je prišao Gvardiolu i upitao ga želi li on biti taj koji će izvesti najstrožu kaznu te ispisati povijest, no Gvardiol to nije učinio — štoviše, zahvalio se te nakon kraćeg razgovora odmaknuo i prepustio Argentincu da sam izvede penal.

''Razgovarali smo o tome da ja izvedem'', otkrio je Gvardiol u izjavi poslije utakmice.

''Rekao sam, naravno da želim, ali i da znamo tko je izvođač i da bi on trebao pucati. Na kraju je to bio Julián i sretan sam zbog njega'', dodao je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close