Trofej zvan čežnja

Gullit o Guardioli: Nema Messija i nije lako kupiti momčad da osvoji LP

"Pep više ne ostvaruje željene rezultate u Ligi prvaka jer u momčadi nema Lionela Messija. On je bio igrač koji je radio razliku u korist Guardioline momčadi"
Sport / Nogomet | 18. 04. 2019. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za uspjeh u Ligi prvaka Pepu Guardioli nedostaje Lionel Messi, smatra nizozemski stručnjak Ruud Gullit.

Manchester City eliminiran je u četvrtfinalu Lige prvaka od Tottenhama, nakon što je londonski klub prošao dalje zahvaljujući golovima koje je postigao u gostima (ukupni rezultat bio je 4:4).

Pep Guardiola tako je još jednom ostao bez šanse da ponovi uspjehe koje je s Barcelonom napravio u sezonama 2008./09. i 2010./11. kada je osvajao naslov.

"Pep više ne ostvaruje željene rezultate u Ligi prvaka jer u momčadi nema Lionela Messija. On je bio igrač koji je radio razliku u korist Guardioline momčadi", kazao je Gullit.

"Pokušavao je Pep s Bayernom, bio je vrlo blizu svaki put, ali nije uspio. Znam da je Liga prvaka ono što on želi i žao mi je zbog njega. Ovaj poraz Cityja sada je težak udarac za sve u momčadi. Ali ne možete kupiti momčad koja će tek tako osvojiti Ligu prvaka".

Cityju sada predstoji borba za naslov u Premier ligi i trofej u FA Kupu.

Presudilo je običnih deset centimetara...

Mogao je to biti happy end za City o kojem bi pričale generacije, jednako kao što će pričati o velikom razočarenju nakon poraza od Tottenhama. Odlučivali su tek centimetri...

Igrala se 93. minuta kad je iskusni Eriksen loše uputio povratnu loptu koju je zakačio Bernardo Silva i proslijedio ju do slobodnog Aguera, kojemu je otvoren put prema šesnaestercu Tottenhama. Aguero upošljava Sterlinga koji radi jednu varku u šesnaestercu i onda zabija - rezultat je 5:3! Stadion je počeo euforično slaviti. Igrači Tottenhama u nevjerici i očaju padaju s nogu.

Slavlje je trajalo 68 sekundi, ali je u međuvremenu sudac Cüneyt Cakir dobio signal da se radilo o zaleđu Auguera u trenutku upućivanja lopte. Gol je poništen, na razočarana lica momčadi iz Londona opet se vraćaju široki osmjesi, jednako kao i na skamenjeno lice njihova trenera Pochettina.

S druge strane, Pep Guardiola shvaća kako je VAR poništio njegove snove o naslovu prvaka Europe, barem za ovu sezonu. Ostaje 4:3 za City, ali Tottenham prolazi dalje i ide u polufinalu na Ajaxa. A prije samo 48 sati većina ljubitelja nogometa vidjela je polufinalni par Juventus - Manchester City. Oba favorita su ispala na svome travnjaku...

Pep Guardiola ostao je ''kratak'' za deset centimetara. Toliko je, naime, iznosilo Aguerove zaleđe. Možda će ga tih deset centimetara koštati i trenerske pozicije kod Građana.

Kopirati
Drag cursor here to close