Šuška se, šuška

Guardiola želi Kovačića?

Britanski The Telegraph, naime, u tekstu objavljenom u utorak piše kako bi 30-godišnji veznjak karijeru mogao nastaviti u Manchester Cityju.
Sport / Nogomet | 28. 02. 2023. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Guardian početkom veljače objavio kako se Mateo Kovačić nalazi na Chelseajevoj transfer listi za predstojeći ljetni prijelazni rok, priča o budućnosti hrvatskog reprezentativca na Stamford Bridgeu dobila je nastavak.

Britanski The Telegraph, naime, u tekstu objavljenom u utorak piše kako bi 30-godišnji veznjak karijeru mogao nastaviti u Manchester Cityju.

Kovačiću ugovor istječe sljedeće godine, kao što je to slučaj i kod Masona Mounta, Christiana Pulisica, Rubena Loftus-Cheeka, Pierrea-Emericka Aubameyanga, Césara Azpilicuete i Thiaga Silve, a Telegraph navodi kako Chelsea želi izbjeći scenarij u kojem bi svi navedeni ušli u posljednjih 12 mjeseci ugovora.

Isti izvor tvrdi kako bi navedenu situaciju mogao iskoristiti City, čiji je trener Pep Guardiola veliki Kovačićev obožavatelj, prenose Sportske novosti

Cityjeva glavna meta u sredini terena je Jude Bellingham, ali klub se suočava s konkurencijom Liverpoola, Real Madrida i Chelseaja. Budućnost İlkaya Gündoğana, kojeg želi Barcelona, i Bernarda Silve je neizvjesna, dok ostaje za vidjeti što će se dogoditi s Kalvinom Phillipsom, koji se nije naigrao otkad je ljetos stigao na Etihad iz Leeds Uniteda.

"Nije nezamislivo da će City tijekom ljeta pokušati potpisati više od jednog veznjaka, a Kovačić bi mogao pružiti relativno jeftinu vrhunsku opciju ako ne potpiše novi ugovor s Chelseajem", stoji u Telegraphovom tekstu.

Britanci podsjećaju i kako su "Građani" iskazivali interes za Kovačića i u ljeto 2018., prije nego što je Hrvat iz Reala prešao u Chelsea. Realizira li se transfer, Kovačić će postati prvi hrvatski reprezentativac u Manchester Cityju nakon Vedrana Ćorluke, koji je 2008. otišao u Tottenham

Kopirati
Drag cursor here to close