City

Guardiola: Ne mogu nagovoriti Silvu da ostane

''Odlučio je otići. Rekao je to mnogo puta. Mislim da želi završiti nakon deset sezona provedenih ovdje'', rekao menadžer Građana.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2020. u 09:56 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja kazao je da ne može nagovoriti 34-godišnjeg zemljaka Davida Silvu da ostane u klubu nakon što je Španjolac sinoć imao ključnu ulogu u trijumfu 2:1 protiv Bournemoutha.

Silva je odlučio da desetogodišnju uspješnu avanturu u Manchester Cityju okonča na kraju tekuće sezone. Silva, koji je s “građanima“ osvojio četiri titule prvaka Engleske, postigao je gol iz slobodnjaka i asistirao Gabrijelu Jesusu za drugi gol na stadionu Etihad. Poslije utakmice Guardiola je istaknuo da ne može nagovoriti da produži ugovor.

Video: 10 GREAT DAVID SILVA ASSISTS | 400 Man City appearances

''Odlučio je otići. Rekao je to mnogo puta. Mislim da želi završiti nakon deset sezona provedenih ovdje. On je u nevjerojatnoj top formi otkad smo se vratili natjecanju poslije prekida. Odigrao je još jednu izvanrednu utakmicu i ponovo postigao fantastičan gol, i to drugi put zaredom. Nadam se da će se vrati na oproštajnu utakmicu koju više nego da zaslužuje'', kazao je Guardiola za britanske medije.

Silva je profesionalnu karijeru počeo u Valenciji, koja ga je u mladim danima slala na posudbe u Eibar i Celtu. U Manchester City prelazi 2010. godine, a od tada je odigrao 431 utakmicu i postigao 76 golova.

Video: TOP 10 David Silva Premier League Goals!


U dresu reprezentacije Španjolske, s kojom je bio svjetski i dva puta europski prvak, nastupio je 125 puta uz 35 pogodaka.

Kopirati
Drag cursor here to close