meč odluke

Guardiola: Bayern je klub u kom se priznaje samo trostruka kruna

Sport / Nogomet | 20. 04. 2015. u 13:18 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski nogometaš Franck Ribery najvjerojatnije neće biti dovoljno spreman da nastupi za Bayern u uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka protiv Porta, kazao je trener Pep Guardiola.

Ribery je van terena više od mjesec dana i Guardiola smatra da je vjerojatnije da igrač ne nastupi u susretu u Munchenu u kojem će Bayern pokušati sustići zaostatka od dva gola iz prvog meča u Portugalu (1.3), prenosi Eurosport.

- Razgovarao sam s našim liječnicima, ali moj osjećaj je da neće uspjeti – kazao je Guardiola.

Bayern je pogođen brojnim ozljedama igrača, uključujući Arjena Robbena, Davida Alabu, Javija Martineza i Medhija Benatiju.

Bastian Schweinsteiger se također bori kako bi se oporavio na vrijeme, a Guardiola navodi da će njemački kapetan u ponedjeljak prvi put trenirati s timom.

- Ne znam tko će igrati ili tko može igrati. Proteklih mjeseci, o početnoj postavi sam odlučivao sat prije utakmice - kazao je Španjolac i dodao da će njegovi igrači učiniti sve da naprave preokret.

- Ne bi imalo smisla izaći na teren ukoliko ne želite preokrenuti. Želimo preokret - kazao je.

Bayern se i dalje bori za trostruku krunu, vodeći je u Bundesligi sa 12 bodova prednosti nad najbližim pratiteljem, dok u polufinalu Kupa igra protiv Borussije Dortmund.

Bavarci su osvojili trostruku krunu pod vodstvom Juppa Heynckesa 2013., uoči dolaska Guardiole na mjesto trenera.

- Potpuno sam uvjeren da će moji igrači iskoristiti šansu. Znam koji klub vodim i da titule u prvenstvu i kupu nisu dovoljne. Samo je trostruka kruna dovoljna - kazao je.

Guardiola je također osvojio trostruku krunu sa Barcelonom 2009.

Kopirati
Drag cursor here to close