Grimaldo postao Apotekar

Branič Benfice novo pojačanje Bayera iz Leverkusena

Bayer Leverkusen je doveo 27-godišnjeg španjolskog braniča Alejandra Grimalda i s dosadašnjim igračem lisabonske Benfice potpisao četverogodišnji ugovor, priopćio je u ponedjeljak njemački bundesligaš.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2023. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grimaldo će u Bayer doći kao slobodan igrač s obzirom da 30. lipnja završava njegova ugovorna obveza prema sadašnjem klubu u kojem je sa 15 asistencija vodeći igrač Benfice u toj statističkoj kategoriji u ovoj sezoni. 

Deset puta je asistirao u prvenstvenim utakmicama, a pet puta je to učinio u deset nastupa u Ligi prvaka.

Benfica se nalazi jednu pobjedu od osvajanja naslova portugalskog prvaka, jer dva kola prije kraja ima četiri boda više od drugoplasiranog Porta.

Bivši član mlade reprezentacije Španjolske (U21) u Benfici je od siječnja 2016., gdje je stigao nakon što je prošao juniorski staž u Barceloni, a s lisabonskim klubom je osvojio tri naslova portugalskog prvaka.

Grimaldo pokriva poziciju lijevog bočnog igrača.

Iako je Bayer trenutačno na sedmom mjestu u Bundesligi, Grimaldo dolazi u klub koji je od listopada prošle godine, kad je na trenersku klupu sjeo njegov sunarodnjak Xabi Alonso, u uzlaznoj putanji.

Naime, u trenutku kad je Alonso došao u klub Bayer je bio na 16. mjestu, a danas je u prilici doći i do mjesta u Ligi prvaka.

Istina, ne kroz ligaško natjecanje već preko Europske lige u kojoj je momčad iz Leverkusena dogurala do polufinala, a u četvrtak će na svom stadionu protiv Rome pokušati nadoknaditi gol zaostatka (0-1) iz prvog dvoboja, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close