SP 2022

Zlatanov povratak; Grčka iznenadila Španjolsku, ostali po redu vožnje

Španjolci su bolje otvorili utakmicu protiv Grka i uspjeli povesti u 33. minuti golom Alvara Morate. No, Grci su u 57. minuti poravnali na 1:1 iz čudnog jedanaesterca.
Sport / Nogomet | 25. 03. 2021. u 22:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Favorizirana Španjolska je u utakmicu s Grčkom ušla u jednom kombiniranom sastavu, gdje su nedostajala neka standardna imena, ali je izbornik Luis Enrique znao da su njegovi mladi igrači željni dokazivanja, a stari previše iskusni da ne bi sve štimalo.

Španjolci su bolje otvorili utakmicu protiv Grka i uspjeli povesti u 33. minuti golom Alvara Morate. Koke je poslao odličnu loptu u peterac Grčke, a tu se našao Morata koji pogađa za 1:0. Koju minutu ranije Dani Olmo dobro je uzdrmao prečku grčkog vratara.

Ipak, Grci su u 57. minuti poravnali na 1:1. Martinez je uklizao i izbio loptu ispred jednog igrača Grčke kojeg je potom žestoko udario u koljeno, a talijanski sudac Guida je pokazao na bijelu točku.

Odgovornost je preuzeo Bakasetas te pogodio za 1:1.

Španjolci su do kraja meča pokušali doći do pobjede, ali su se Grci odlično branili i na kraju uspjeli osvojiti bod na teškom gostovanju u Granadi.

Foto: Goal.com / Ibrahimović se vratio u švedsku reprezentaciju

U istoj grupi večeras su igrali Švedska i Gruzija, a domaća selekcija slavila je s minimalnih 1:0.

U reprezentaciju Švedske vratio se nakon pet godina Zlatan Ibrahimović, te je odmah uspio obilježiti ovaj meč.

Naime, odlučujući trenutak utakmice zbio se u 35. minuti kad je Ibrahimović sjano asistirao Claessonu koji pogađa za 1:0 što je bio konačan rezultat ove utakmice.

Od ostalih mečeva valja izdvojiti uvjerljivu pobjedu Njemačke koja je u Duisburgu s 3:0 svladala Island.

Pogotke za domaći tim postigli su Goretzka, Havertz i Gundogan.

Mađarska i Poljska priredile su golijadu odigravši 3:3, dok je Rumunjska pobijedila Sjevernu Makedoniju 3:2.

Engleska nije imala problema protiv slabašnog San Marina (5:0), Austrijanci su s dva gola Saše Kalajdžića odnijeli bod iz Škotske (2:2), dok je Italija svladala Sjevernu Irsku (2:0).

 

Kopirati
Drag cursor here to close