Halilhodžić

Grci – Uvijek ista priča

Reprezentacija BiH će u kvalifikacijama nastupiti u grupi s reprezentacijama Italije, Grčke, Finske, Armenije i Lihtenštajna.
Sport / Nogomet | 05. 12. 2018. u 10:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić smatra da je reprezentacija BiH dobila dobru grupu u kvalifikacijama za Euro 2020. i da ima realne šanse plasirati se na EP.

Reprezentacija BiH će u kvalifikacijama nastupiti u grupi s reprezentacijama Italije, Grčke, Finske, Armenije i Lihtenštajna.

''Grupa nam nije realno toliko teška, mogla je biti i puno gora. Italija je, istina, jedna nogometna sila, ali ova Italija ne igra već godinama na visokoj razini, nije tako uvjerljiva kao što je bila prije u svojim slavnim godinama. Rezultatski ne stoji dobro već godinama i mislim da to više nije toliki bauk. Imamo realne šanse da pobijedimo Talijane'', izjavio je 66-godišnji trener za Oslobođenje.

Osvrnuo se i na ostale konkurente u borbi bh. zmajeva za prvu, odnosno drugu poziciju u grupi J.

''Što se tiče naših starih rivala Grka, to je uvijek ista priča. Oni su jedna defanzivno postavljena ekipa koja je sposobna da iz kontranapada ugrozi gol i najjačih reprezentacija na svijetu. Teško je s njima igrati, pogotovo kad se brane sa devet ili 10 igrača, teško je taj bunker razbiti i jačima. Vidjet ćemo što će biti, ali sve zavisi od nas. Finska je ekipa koja dolazi iz te neke druge divizije Europe i ova ekipa bi mogla nekome pomrsiti račune jer činjenica je da nogomet u Finskoj napreduje, da se ulaže u njega. Prema svemu ovome, imamo realne šanse da se plasiramo i čak da osvojimo i prvo mjesto u grupi'', smatra Halilhodžić.

Pohvalio je rad izbornika Roberta Prosinečkog.

''Drago mi je da se o BiH čuju dobre i lijepe riječi. E sad, kolike su najveće mogućnosti ove ekipe, teško je reći. Plasirali smo se zasluženo u jednu višu, superiorniju razinu europskog nogometa gdje će, nadam se, naša ekipa pokazati pravu vrijednost u utakmicama protiv ekipa iz najvišeg europskog nogometnog ranga. To je jedan dobar test koji će nam pokazati koliko zaista reprezentacija BiH vrijedi'', mišljenja je Halilhodžić.

Kopirati
Drag cursor here to close