Uvjeti za kvalifikacije

Grbavici nedostaje puno toga - od kvalitetnih reflektora do parkinga

Sport / Nogomet | 23. 08. 2017. u 20:44 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnik Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković pojasnio što sve treba popraviti na stadionu Grbavica u Sarajevu da bi ispunio UEFA-ine uvjete za kvalifikacijski susret protiv Belgije.

Stadion Bilino polje je suspendiran na jedan susret zbog incidenta na susretu BiH - Grčka, a od žalbe se ne očekuje puno.

Grbavica se sada čini kao adekvatno rješenje, ali je do 7. listopada potrebno puno ulaganja da bi taj stadion ispunio minimum uvjeta za održavanje susreta pod okriljem FIFA-e i UEFA-e.

''Potrebno je popraviti reflektorsko osvjetljenje. Ono mora biti unaprijeđeno. Teren nije u najboljem stanju, zahtijeva servisiranje'', kazao je Baković.

Dodaje da je potrebno osigurati maksimalne uvjete za gostujuće igrače i stručni stožer.

Potvrdio je da ne bi bilo zatvorenih tribina, osim dijela južne, i predviđene tampon zone između domaćih i gostujućih navijača.

''Prostori za medije moraju biti adekvatni, i za TV prijenos jer je poznato da FIFA i UEFA puno ulažu u to. Potrebno je srediti i parking, jer nije prostran, kao i unutarnje prostorije i svlačionice'', izjavio je Baković.

On je za 'N1 potvrdio da je NS BiH već krenuo u akciju.

''Vjerujemo da u suradnji s FK Željezničar uz pomoć FIFA-e, ali prvenstveno UEFA-e, na koju se oslanjamo i njihovog projekta financiranja pomoći - da ubrizgamo injekciju da se popravi stanje'', kazao je.

Ipak, nema dovoljno vremena - jer je riječ o improvizaciji.

''Imali smo samo jedan stadion, a sada je sve u 'zeitnotu','' poručio je dodavši da su veliki hendikep Bilinog polja i Grbavice smještajni kapaciteti.

''Deset tisuća ulaznica. To je premalo, pogotovo ako utakmica bude odlučivala. Bit će bitna za reprezentaciju'', kazao je Baković.

On je priznao da bi stadion Koševo bio adekvatniji, zbog 35.000 mjesta, ali sad za sad najveći bh. stadion nije perspektivan za određene investicije.

Kopirati
Drag cursor here to close