Radi se rasvjeta

Gradski stadion u Konjicu se pretvara u multifunkcijski sportski centar

Grad Konjic na Gradskom stadionu stvara uvjete za održavanje velikih sportskih događaja i nastupe nacionalnih nogometnih reprezentacija.
Sport / Nogomet | 23. 06. 2024. u 18:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Facebook stranici "Grad Konjic" danas se pojavila vrlo zanimljiva objava koja garantira još jedan veliki posao u bh. nogometu i sportu općenito.

Grad Konjic na Gradskom stadionu stvara uvjete za održavanje velikih sportskih događaja i nastupe nacionalnih nogometnih reprezentacija.

U tijeku je izgradnja reflektorske rasvjete za potrebe odigravanja noćnih utakmica.

U namjeri da Gradski stadion pretvori u multifunkcijski sportski centar, koji će zadovoljiti sve tehničke zahtjeve za održavanje službenih utakmica nacionalnih timova i ostalih značajnih sportskih i kulturnih događaja, Grad Konjic trenutno uz potporu viših razina vlasti, provodi opsežne radove na izgradnji reflektorske rasvjete na Gradskom stadionu u Konjicu, a sve kako bi se stekli uvjeti da Fudbalski klub "Igman" Konjic utakmice Premier lige igra u noćnim terminima u Konjicu.

Nova tribina

Osim reflektorske rasvjete u planu je izgradnja nove tribine, koja bi u cijelosti bila natkrivena, a koja bi se nalazila na jugoistočnoj strani stadiona, nasuprot postojeće tribine.

Također u planu je i etažno proširenje platoa za parking pored Gradskog stadiona, gdje bi postojeći parking prostor dobio tri nove etaže, kao i novi raspored parkiranja automobila, koji bi znatno povećao broj parking mjesta na toj lokaciji.

Izmjenom i dopunom Regulacijskog plana "Gradac", koji obuhvata i kompleks Gradskog stadiona, predviđen je objekt, koji bi bio smješten u produžetku postojeće tribine unutar Gradskog stadiona u Konjicu, s namjenom da zadovolji potrebe igrača i službenih osoba.

Opredjeljenje Grada Konjica jeste, realizacijom navedenih planiranih aktivnosti, između ostalog stvoriti kvalitetne uvjete za odigravanje službenih utakmica nacionalnih timova Bosne i Hercegovine, ali i biti dobar domaćin.

Razni projekti

U tom cilju stvorila se želja i potreba da se, nakon što se okončaju pomenuti radovi, pristupi izgradnji pomoćnog terena s hibridnim travnjakom u partnerstvu s Nogometnim savezom BiH.

Paralelno s ovim projektom Grad Konjic realizira i projekt "Uređenje partera u naselju Kolonija - Soliteri" na lijevoj obali rijeke Neretve, u sklopu kojeg je planirana izgradnja pješačkog mosta, kojim bi se omogućio izravan pristup Gradskom stadionu i olakšalo sportašima, rekreativcima i svim posjetiteljima dolazak na ovaj sportski kompleks", objavljeno je na pomenutoj stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close