Mostar

Gradonačelnik Bešlić Veležovcima obećao pomoć na više razina

Sport / Nogomet | 06. 09. 2016. u 13:30 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić danas se povodom pomoći Grada Mostara Fudbalskom klubu Velež obratio javnosti i otkrio pojedinosti zajedničkog dogovora s Rođenima. 

“Drago mi je da sam imao ugodan susret sa novom Upravom FK Velež i da smo razgovarali o svim poteškoćama, a isto tako da smo se dogovorili oko određenih kvalitetnih pomaka, tako da stanje bude bolje”, rekao je Bešlić. 

“Novom rukovodstvu sam poručio da ustraju u nastojanju da Velež ostane i bude ono što je nekada bio, da i dalje pronosi ime grada Mostara. Uvjerili su me u to, jer imaju vrlo časne namjere. Ne postoji situacija koja se ne može prevazići, ako postoji volja.”

Konkretno, postignut je dogovor oko pomoći kod određenih projekata, između ostalih pri izgradnji pomoćnog terena u Vrapčićima. 

“Razgovarali smo po pitanju izgradnje pomoćnog terena, a pošto postoje neke nedoumice oko imovinskog dijela, Grad će se uključiti da bi ih razriješio. Vrlo brzo naći ćemo rješenje”, apostrofirao je Bešlić. 

“Dogovorili smo se to da će Grad u određenim segmentima pomoći u poboljšanju uvjeta u FK Velež, lobirati te sa dijelom sredstava i sudjelovati u poboljšanju istih. Dogovorili smo i to da prilaz stadionu u narednom periodu kvalitetno riješimo, što će, nadam se, odobriti i JP Ceste. Nadam se da će kriza u Veležu vrlo brzo postati prošlost.”

Otvaranje pomoćnog terena 14. rujna

Predsjednik UO-a Velež, Šemsudin Hasić,istaknuo je da Veležu na putu prema svjetlijoj budućnosti treba vremena. 

“Za Velež dolaze bolji dani u svakom pogledu”, istaknuo je pa pojasnio: “Nijedan proces koji je duži period bio u negativnom trendu, ne može se brzo ispraviti. Nama zato treba vrijeme i podrška svih građana Mostara, svih onih kojima je Velež u srcu. U narednom periodu čini nam se da će se svi problemi lakše rješavati uz pomoć Grada Mostara.”

“Infrastrukturalne probleme rješavat ćemo uz pomoć Grada, dok ćemo druge, natjecateljske, pokušati riješiti sa stručnim stožerom i igračima.”

“Nadam se da ćemo na zadovoljstvo svih građana Mostara iduću godinu dočekati u puno boljoj atmosferi”, rekao je Hasić, ističući da će se pomoćni teren u Vrapčićima otvoriti 14. ovog mjeseca i da će biti uvjetan za treninge kompletnog omladinskog pogona, kao i za odigravanje prijateljskih utakmica. 

O sportskom dijelu, koji trenutno očito nije prioritet, bilo ja manje govora. Hasić je tek podrctao da klub ne vidi korist u dovođenju trenutno slobodnih igrača i da se o povratku u Premijer ligu, barem ove sezone, ne razmišlja. 

Neizbježno, spomenuta su i dugovanja kluba prema NS BiH, zbog kojih je prošle sezone bilo upitno i odigravanje utakmica. 

“Uspjeli smo privremeno rješiti podmirivanje dijela duga i sklopiti protokol sa Savezom o obročnom plaćanju i sada to redovito izmirujemo. Nemamo novih obveza, a stare su reprogramirane i mislim da ćemo ih uspjeti sanirati”, zaključio je prvi čovjek Veleža. 

Kopirati
Drag cursor here to close