Sezona 2012/13.

Gradini bod na premijeri, Leotaru hercegovački derbi; Velež uvjerljiv na startu sezone

Sport / Nogomet | 04. 08. 2012. u 17:37 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas su odigrane četiri utakmice prvog kola BH Telecom Premier lige BiH, a jedini susret u kojem su obje ekipe postigle pogodak, jeste onaj u Gradačcu, na Banja Ilidži, gdje su snage odmjerili Gradina i GOŠK. Susret je završio bez pobjednika, 1:1.

Leotar je u Trebinju, golom Šarabe iz 76. minute, svladao Zrinjski u hercegovačkom derbiju.

Prvak Republike Srpske iz prošle sezone nije se naigrao u Vrapčićima. Velež je furiozno odradio prvu prepreku u novoj sezoni.

Prvi gol u domaćem prvenstvu za sezonu 2012/13. postigao je Mirza Ćemalović već u šestoj minuti. U 15. gosti iz Bijeljine uzvraćaju preko Nikića, Bobić sjajno brani i pokazuje da će biti dostojna zamjena za Bandovića.

Do odlaska na odmor ostalo je 1:0. Nakon deset minuta igre u nastavku veliki prekid, koji je trajao 16 minuta. Veležovi navijači ubacili su pirotehnička sredstva u teren, a nalazili su se iza gostujućeg gola. Morali su napustiti tribinu, da bi se utakmica nastavila, prenosi SportSport.ba.

I bez podrške vjernih navijača, Velež je odirao odlično. U 80. minuti zamjena Hebibović dobrim udarcem sa 17 metara povisio je na 2:0, da bi konačan rezultat, svojim drugim golom, pet minuta prije kraja, postavio Ćemalović. Asistirao mu je prethodno Okić.

Rezultati 1. kola nogometne BH Telecom Premier lige Bosne i Hercegovine:

Trebinje: Leotar - Zrinjski 1:0 (0:0)
Mostar: Velež - Radnik (Bijeljina) 3:0 (1:0)
Srebrenik: Gradina - GOŠK 1:1 (1:0)
Travnik: Travnik - Željezničar 0:0
Banja Luka: Borac - Zvijezda 3:0

5. kolovoza:
Sarajevo: Olimpic - Rudar (17.00)
Široki Brijeg: Široki Brijeg - Slavija (20.30)
Sarajevo: Sarajevo - Čelik (21.00)

Kopirati
Drag cursor here to close