Tvrdi novi trener

GOŠK-u trebaju pojačanja

S obzirom da su Gabeljani na minus 9 postavlja se pitanje hoće li se klub okrenuti nekom planu B.
Sport / Nogomet | 04. 11. 2019. u 16:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogotkom Zajke Zebe u 70. minuti s bijele točke sarajevski Olimpik je savladao gabelski GOŠK (1:0) u derbi utakmici 13. kola Prve lige FBiH i tako dodatno utvrdio vlastitu poziciju na vrhu ljestvice.

S tim trijumfom Vukovi su odmakli Lavovima na plus 9 bodova, a u predsezoni se za ove dvije momčadi govorilo kao o glavnim konkurentima za plasman u Premijer ligu. U ovom susretu je na klupi GOŠK-a debitirao novi trener Vule Trivunović.

''Generalno sam prvim poluvremenom zadovoljan. Bilo je tu dobrih stvari, uspjeli smo neutralizrati neke stvari koje su se ranije pojavljivale kao problem. Momci su shvatili odakle prijeti najveća opasnost, što zatvoriti i gdje stajati i kome prići da bi umanjili individualnu kvalitetu i “mangupluk” pojedinih igrača Olimpika, u biti ono na osnovu čega i funkcionira ekipa Olimpika'', osvrt je Trivunovića za Dnevni list.

''U drugom poluvremenu smo morali napraviti jednu neplaniranu izmjenu gdje smo izgubili dosta u igri. Mislio sam da će zamjene donijeti dodatni impuls u igri, ali se to nije tako ispostavilo. Ali opet nikome ne mogu ništa zamjeriti, vidio sam da momci imaju goruću želju za igrom, ali i da je potrebno dosta vremena i rada da bi neke detalje doveli u balans na terenu'', dodao je.

Trivunović je s ovim dobio kompletniju sliku momčadi GOŠK-a.

''Utakmica je pokazala individualne mogućnosti naših igrača i zato će mi biti lakše da pripremim posljednje dvije utakmice s Rudarom i Orašjem, a onda u suradnji s ljudima koji vode klub, koji su prekorektni prema meni, nam slijedi sjesti i popričati da vidimo što ćemo i kako ćemo dalje raditi da bi proljeće dočekali spremni'', kaže Trivunović.

S obzirom da su Gabeljani na minus 9 postavlja se pitanje hoće li se klub okrenuti nekom planu B.

''Ljudi koji vode klub vide daleko, ali ipak smatram da je rano da govorimo o budućnosti. Kad dođe pauza onda ćemo više o tome razmišljati i donijeti odluku kako dalje. Smatram da će nam u svakom slučaju biti potrebna pojačanja. Sigurno nećemo “spustiti ruke” dok postoji šansa jer dosta je utakmica ispred nas i nikad se ne zna kako će se lopta prevrnuti. Ali ipak prvo moramo gledati svoje dvorište i što tu možemo srediti. Ako tu bude funkcioniralo kako želim, onda se možemo upustiti u neku veću priču za proljeće''', zaključio je Vule Trivunović. 

Novo teško gostovanje kod Rudara

Gabeljani su i u sljedećem kolu gosti, ovoga puta kod Rudara.

''Jako teška opet utakmica, ali imamo dovoljno vremena za pripremu. Pokušat ćemo zadržati neke dobre stvari iz utakmice s Olimpikom te probati pripremiti neke taktičke detalje kako bi tamo uspjeli parirati i pokušali ostvariti pozitivan rezultat koji bi svima nama mnogo značio'', rekao je novi trener.

''Poništeni gol neću komentirati''

GOŠK-u je u utakmici s Olimpikom poništen pogodak u situaciji koja je u najmanju ruku dvojbena.

''Poništeni gol ne želim komentirati jer bi na taj način umanjio kvalitetu onoga što su pokazali naši igrači, ali i pokazao nepoštovanje prema ekipi Olimpika koja je ostvarila pobjedu, tako da imaju organi u Savezu koji će se pozabaviti tim dijelom i to je njihov posao'', poručio je Trivunović.

Kopirati
Drag cursor here to close