čeka se uplata

GOŠK-u od Jelavićevog transfera ipak (puno) manje novca

Sport / Nogomet | 21. 02. 2016. u 13:22 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od transfera Nikice Jelavića iz engleskog West Hama u kineskog drugoligaša Beijing Renhea njegov matični klub, GOŠK iz Gabele, sigurno će nešto zaraditi. Međutim, još uvijek nije poznato koliko točno.

Naime, prvo je objavljeno da će GOŠK-u pripasti oko 57.000 eura, a ovog vikenda pojedini portali objavili su da je brojka puno manja i da će GOŠK dobiti tek osam tisuća eura. Prava brojka će biti poznata tek kada transfer službeno objavi i UEFA.

Od tog iznosa GOŠK-u će pripasti 0,5 posto, jer 0,25 posto po principu solidarnosti dobiva svaki klub za svaku provedenu godinu igrača u tom klubu od njegove 12. pa do navršene 15. godine. Nikica Jelavić je u GOŠK-u proveo dvije godine i mjesec dana od svoje prve registracije sa 12 godina, a to znači da GOŠK-u za dvije godine doprinosa treniranju i obrazovanju Jelavića pripada 0.5 posto od ukupnog iznosa transfera.

Otud brojka od 57.000 eura kada se vjerovalo da transfer iznosi 11 milijuna eura. Ipak, danas se na Transfermarktu pojavila nova brojka od 5,15 milijuna eura. Prema tom iznosu GOŠK-u bi pripadalo oko 26 tisuća eura.

Koliko će na kraju doći do kluba iz Gabele ne možemo znati, jer se moraju odbiti razni troškovi i provizije, ali svaki iznos pomoći će ovom klubu da preživi.

Prije četiri godine kada je Jelavić prelazio iz Glasgowa u Everton GOŠK-u je pripadao iznos od 33.000 eura. Koliko su na kraju i dobili nije objavljeno, jer je klub iz Gabele navodno trebao platiti čak 30 posto agenciji koja je radila na tome.

Najveći postotak od Jelavićevog transfera ima Hajduk, a dio će dobiti Neretva (Metković), Waregem (Belgija) i Rapid (Austrija).

Kopirati
Drag cursor here to close