Memorijal Andrije Ankovića

GOŠK se sprema za organizaciju najstarijeg turnira u regiji

Predsjednika GOŠK-ove uprave potvrdio je da će se tradicionalna GOŠK-ova plavo-bijela noć održati između dva turnirska dana, dakle u subotu, 26. siječnja.
Sport / Nogomet | 09. 12. 2018. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  Bljesak.info / Stadion GOŠK-a u Gabeli

Nema mira u nogometnoj Gabeli. Tek što je spušten zastor na ne baš uspješni prvi dio sezone počele su aktivnosti oko organizacije 28. nogometnog turnira Memorijal ''Andrija Anković''.

Posebnu težinu narednom turniru daju činjenice da će se odigrati u godini jubileja, 100. godišnjici nogometa u Gabeli te da će se GOŠK po broju turnira izjednačiti sa nekad čuvenim Veležovim ''Februarskim turnirom'' u Mostaru.

Tako će GOŠK uz zavidnu dugogodišnju tradiciju uskoro moći pohvaliti i najstarijim turnirom u regiji.

''Nakon sagledavanja svih okolnosti, početka priprema nogometnih ekipa kod nas i u okruženju i početka narednog prvenstva, odredili smo da će se naredni turnir igrati zadnjeg vikenda u siječnju, 26. i 27.. Za sada imamo jedno sigurno ime, bh. prvaka Zrinjski iz Mostara. Uputit ćemo poziv prošlogodišnjem pobjedniku – Sutjesci iz Nikšića, vodećoj u prvenstvu Crne Gore, a četvrti sudionik trebao bi biti neki klub iz Hrvatske. U fazi smo razgovora, ali još ništa nije konkretno dogovoreno'', kaže za Radiopostaju Čapljina Lujo Ilić, predsjednik uprave NK GOŠK.

Predsjednika GOŠK-ove uprave potvrdio je da će se tradicionalna GOŠK-ova plavo-bijela noć održati između dva turnirska dana, dakle u subotu, 26. siječnja.

Do narednog turnira u GOŠK-u nastoje urediti i parter, odnosno parking prostor kraj stadiona. Za sada je prilaz stadionu nasut, a poduzetni i marni članovi GOŠK-ove uprave nadaju se da će naići na razumijevanje i za asfaltiranje tog prostora.

S parterom bi se riješio još jedan problem izgradnje stadiona u Gabeli, a onda će naredna faza biti izgradnja reflektora. GOŠK je u skupini bh klubova čiji se projekt izgradnje reflektora našao u službenom programu modernizacije stadiona u BiH.

Naravno, to je samo dio aktivnosti GOŠK-ove uprave, jer su sve oči usmjerene u opstanak u Premijer ligi, u godini rijetkog jubileja.

U tu svrhu potrebna su i pojačanja, za koja se mora osigurati i punija klupska riznica što ne ide baš lako.

Međutim, Gabeljani se ne predaju, a sve skupa umjesto odmora i mira, prosinac i siječanj bit će vrlo živi u i oko NK GOŠK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close