Poraz na startu

GOŠK poveo i teško stradao: Hadžić torpedirao Gabeljane

Povratnik u Premijer ligu GOŠK doživio je poraz na početku nove sezone. Tuzla City slavio je u Gabeli s 4:1 i to nakon što su domaći poveli.
Sport / Nogomet | 30. 07. 2023. u 18:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika je razlika između nižih liga i Premijer lige, a to je na svojoj koži najbolje osjetio GOŠK. Momčad iz Gabele dominantno je osvojila Prvu ligu Federacije BiH, no već u prvoj utakmici u Premijer ligi teško je stradala.

GOŠK je na svom terenu poražen od Tuzla Cityja s 1:4 i sada je u velikim problemima, jer u idućem kolu gostuje zahuktalom Veležu.

Bljesak.info / Tuzla pregazila GOŠK

Momčad iz Gabele povela je golom svog novog pojačanja Staniše Mandića već u 4. minuti i imala je apsolutnu inicijativu u prvom dijelu prvog poluvremena. No, kada su Tuzlaci izjednačili preko Alena Mašovića sve se okrenulo.

Bljesak.info / Tuzla pregazila GOŠK

U drugom dijelu Tuzlaci su imali puno više od igre i s tri gola su razbili svog domaćina. Dvaput je bio strijelac Irfan Hadžić, a još jedan gol je djelo Mustafe Šukilovića.

U idućem kolu GOŠK ide na noge Veležu, a Tuzla bi trebala dočekati Zrinjski, no s obzirom da sve odgode zbog europskih utakmica pitanje je kada će se ta utakmica odigrati.

Bljesak.info / Tuzla pregazila GOŠK
Kopirati
Drag cursor here to close