Prva HNL

Gorica dovela bivšeg nigerijskog reprezentativca Oboabonu

Nigerijac je već počeo trenirati sa svojim novim suigračima, a pravo nastupa će steći čim bude riješena potrebna dokumentacija.
Sport / Nogomet | 11. 09. 2018. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši stoper nigerijske nogometne reprezentacije 28-godišnji Godfrey Itama Oboabona novi je igrač Gorice, priopćili su u utorak iz trenutačno pete momčadi hrvatskog prvenstva.

Radi se o nogometašu koji primarno igra na poziciji središnjeg braniča, ali može pokriti i obje bočne pozicije te zaigrati i u ulozi defenzivnog veznog igrača, a u redove novog hrvatskog prvoligaša stigao je kao slobodan igrač, nakon što je posljednji angažman imao u Al-Ahliju iz Saudijske Arabije, javlja Hina.

Najveći dio karijere proveo je u turskom prvoligašu Rizesporu, za koji je u razdoblju od 2013. do ljeta 2017. godine odigrao 96 prvenstvenih utakmica i postigao četiri pogotka. Iz Turske je otišao u Al-Ahli za koji je odigrao osam utakmica, a klub je napustio u veljači ove godine.

Oboabona je od 2012. do 2016. godine bio standarnim članom nigerijske reprezentacije za koju je odigrao 39 utakmica i postigao jedan pogodak. Bio je u sastavu Nigerije na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu, gdje je njegova reprezentacija ispala u osmini finala od Francuske, ali je odigrao samo 29 minuta u prvom dvoboju na prvenstvu protiv Irana. No, godinu dana prije Oboabona je bio neizostavni član udarne postave koja je osvojila Afrički kup nacija.

Nigerijac je već počeo trenirati sa svojim novim suigračima, a pravo nastupa će steći čim bude riješena potrebna dokumentacija, stoji u priopćenju prvoligaša iz Velike Gorice, javlja Hina.

Oboabona će u svom novom klubu nositi dres s brojem 4.

Gorica je najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela Prve HNL. Pod vodstvom trenera Sergeja Jakirovića Goričani su u šest kola osvojili deset bodova, a najveće iznenađenje priredili su pobijedivši Hajduk na Poljudu. Uz to, njihov je bodovni učinak mogao biti još bogatiji. Naime, u dvije domaće utakmice, protiv Slavena i Intera, držali su pozitivan rezultat sve do same završnice te na kraju, umjesto šest ili barem četiri, osvojili svega jedan bod.

Kopirati
Drag cursor here to close