Šokantan poraz Širokog

Goran Sablić prozvao braniče zbog individualnih grešaka

Trener ''Plavo-bijelih'' bio je razočaran rezultatom te je prozvao braniče zbog individualnih grešaka
Sport / Nogomet | 04. 12. 2017. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željezničar je dva puta u četiri dana slavio na Pecari protiv Širokog Brijega. U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH bilo je minimalnih 0:1 dok su u derbiju 17. kola Premijer lige BiH slavili pogotkom u 90. minuti (1:2). 

Trener Širokog Brijega Goran Sablić na press konferenciji nakon utakmice istaknuo je da je razočaran rezultatom, no i da nisu zaslužili poraz te je prozvao trojicu braniča za pogreške koje su stajale njegovu momčad poraza.

''Sigurno da smo razočarani rezultatom, mislim da ga po ničemu nismo zaslužili, da smo danas bili osjetno bolji nego prošlu utakmicu u četvrtak, da smo bili bolji od Željezničara, da smo stvarali pritisak i dovoljan broj prilika da utakmica ode na našu stranu. Nažalost, dogodio se pad koncentracije i individualnih grešaka sve trojice obrambenih igrača počevši od Barišića, Matića koji je trebao zaustaviti kontru po cijenu i drugog žutog kartona i na kraju Bralića koji je donio odluku kakvu je donio i to je rezultiralo pogotkom Željezničara'', izjavio je Sablić.

Za kraj je poručio da njegovi igrači trebaju misliti pozitivni, da trebaju sabrati glave i pokušati dati sve u uzvratnoj utakmici Kupa.

Video: Izjave trenera Gorana Sablića i Admira Adžema

''Otvaranje je stvarno bilo jako dobro, nakon toga imali smo jednu konfuziju na sredini terena, međutim kako je odmicalo prvo poluvrijeme mislim da smo uhvatili balans u igri i da je to bilo solidno. U drugom poluvremenu smo izašli dosta agresivniji i kvalitetniji praktički su nam dva puta došli do gola i nažalost primili smo taj zgoditak i teško je bilo što reći. Treba sabrati glave, imamo još dvije utakmice među kojima je uzvrat u Kupu i trebamo misliti pozitivno, i izvući najspremnije i najsvježije i pokušati dati sve od sebe'', zaključio je trener Širokog Brijega Goran Sablić.

Njegov kolega na klupi Željezničara Admir Adžem ističe da su njegovi igrači odigrali dvije izvanredne utakmice te je na kraju kazao da igračima Širokog Brijega treba odati priznanje. 

''Odigrali smo dvije izvanredne utakmice, prije svega trkački, a onda i taktički iako nas je u ovoj drugoj utakmici poremetio rani pogodak i bilo je zaista teško vratiti se, međutim, na našu sreću, postigli smo izjednačujući pogodak relativno brzo i onda smo čekali svoju priliku u drugom poluvremenu. Svjesno smo odmorili par igrača kako bi u trećoj utakmici bili, koliko je to moguće, spremni jer nas i tu očekuje jako teška utakmica. Treba odati priznanje igračima Širokog Brijega zaista imaju odličnu ekipu, međutim mi smo dva puta bili možda i spretniji i sretniji te čestitam mojim momcima na lavovskom poslu'', kazao je Adžem.

Kopirati
Drag cursor here to close