premiership

Golijada na Anfieldu, Chelsea i City kiksali

Sport / Nogomet | 13. 01. 2016. u 22:14 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 21. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool i Arsenal su odigrali 3:3 što je iskoristio Leicester City i gostujućom pobjedom protiv Tottenhama 1:0 dostigao vodeće 'topnike'.

Liverpool i Arsenal su odigrali sjajan ogled na Anfieldu, posebice u prvom poluvremenu u kojem su pala četiri gola. Liverpool je vodio 1:0 i 2:1, no 'topnici' su uspjeli izjednačiti, pa se na odmor otišlo rezultatom 2:2.

Oba gola za 'rede' zabio je Firminho (10, 19), dok su strijelci za 'topnike' bili Aaron Ramsey (14) i Oliver Giroud (25). Francuski napadač je u 55. minuti zabio svoj drugi pogodak na utakmici za vodstvo gostiju, no Liverpool se spasio golom Joea Allana u sudačkoj nadoknadi.

Remi Liverpoola i Arsenala iskoristio je Leicester City koji je na White Hart Laneu pobijedio Tottenham 1:0 golom Roberta Hutha u 84. minuti.

Manchester City je prosuo nove bodove nakon što je na Etihadu dominirao protiv Evertona no susret je završio bez golova. 'Građani' su imali više od 20 udaraca prema vratima Tima Howarda, no američki vratar je branio sjajno.

Kiksao je i Chelsea odigravši 2:2 protiv WBA. Londonski sastav je vodio 1:0 i 2:1, no gosti su izvukli bod. 'Bluesi' su poveli u 20. minuti golom Cesara Azpilicuete, a u 33. minuti je izjednačio Craig Gardner. Kendy je u 74. minuti ponovo doveo Chelsea do vodstva, no gosti su izjednačili u 86. minuti golom McCleana.

Sunderland je u derbiju začelja na gostovanju pobijedio Swansea City 4:2, a junak susreta bio je trostruki strijelac Jermain Defoe. Southampton je pobijedio Watford 2:0, dok je Stoke City porazio Norwich City 3:1.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close