Jako malo golova

Gol Demirovića, Guardiol bolji od Kramarića

U duelu Gvardiola i Kramarića, više razloga za zadovoljstvo je imao igrač Leipziga. Leipzig je prednost stekao u 28. minuti golom sjajnog Christophera Nkunkua na Forsbergovu asistenciju i do kraja susreta se nije promijenio rezultat.
Sport / Nogomet | 29. 04. 2023. u 19:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok smo u tri susreta Premiershipa vidjeli 16 golova, u Bundes ligi je postignuto sedam golova, na pet stadiona.  Niti u jednom susretu više od tri. Od klubova iz gornjeg doma, važne bodove su osvojili Leipzig i Freiburg, odnosno Stuttgart koji se bori za opstanak. 

Pod novim trenerom Sebastianom Hoeneßom, Stuttgart je došao do osam bodova u samo četiri utakmice, što je više nego li je njegov prethodnik Bruno Labbadia skupio u 13 utakmica (šest bodova). Usput, Hoeneß je prvi trener ove momčadi koji je u prva četiri susreta neporažen. Prvi put nakon četiri godine.

Domaćini su poveli 22. minuti preko Sarhoua Guirassyja i s prednošću su otišli na odmor, ali su gosti izjednačili u nastavku. Dan-Axel Zagadou je igrao rukom u kaznenom prostoru, pa je loptu s bijele točke u mrežu poslao Julian Weigl. Samo tri minute kasnije Ko Itakura napravio je prekršaj na posljednjem igraču Stuttgarta i tako zaradio izravan crveni karton, a Tanguy Coulibaly je bio također siguran s 11 metara i vratio prednost domaćinima koju su zadržali do kraja susreta.

Freiburg je golom Japanca Ritsu Doana (54) slavio kod Kölna. Gosti nakon današnje pobjede s 56 bodova drže četvrto mjesto, zadnje koje vodi u Ligu prvaka. Isto toliko bodova, ali bolju gol-razliku na trećem mjestu ima Union Berlin koji je odigrao 0:0 kod kuće protiv Leverkusena. Josip Juranović je odigrao cijelu susret za berlinsku momčad.

Eintracht je remizirao s Augsburgom, završilo je 1:1. Poveo je frankfurtski sastav nakon autogola Elvisa Rexhbecaja u 25. minuti, ali su gosti preko Ermedina Dmirovića u 58. stigli do boda. Ovo je osmi gol Demirovića ove sezone, prvi nakon susreta protiv Mainza.

U duelu Gvardiola i Kramarića, više razloga za zadovoljstvo je imao igrač Leipziga. Leipzig je prednost stekao u 28. minuti golom sjajnog Christophera Nkunkua na Forsbergovu asistenciju i do kraja susreta se nije promijenio rezultat. Kramarić je odigrao cijeli susret. Joško je zamijenjen u 59. minuti, dok je minut kasnije u igru ušao Dani Olmo.

Kopirati
Drag cursor here to close