Derbi kola u Živinicama

Glavota: Vodećoj Fortuni ćemo pokazati kako se igra

Sport / Nogomet | 05. 05. 2017. u 19:45 I.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometašice Širokog Brijega u subotu u 12 sati na stadion Slavena u Živinicama protiv domaće Fortune igraju derbi 12. kola 1. lige FBiH. Bit će to dvoboj trenutačno dvije najkvalitetnije ekipe u drugom rangu bh. ženskog nogometa.

Živinička Fortuna sa sedam bodova prednosti uvjerljivo drži prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici i eventualnom pobjedom u derbiju bi potvrdile naslov prvaka i plasman u Premijer ligu BiH. S druge strane, ekipa trenera Ivana Kvesića, nakon tri vezane pobjede, kod vodeće ekipe u ligi želi potvrditi svoj potencijal i odličnu formu te pokušati doći do vrijedne pobjede.

„Fortuna jest vodeća ekipa u ligi, igraju kvalitetan nogomet, ali u Živinice ne dolazimo s bijelom zastavicom. Naša su očekivanja velika, djevojke su maksimalno zagrijane i spremne. Svjesni smo svoje kvalitete, protiv Fortune želimo nastaviti pobjednički niz“, istaknula je u najavi utakmice za Bljesak.info Slavica Glavota, robusna Gruđanka u dresu Širokog Brijega.

Ova juniorska reprezentativka Hrvatske ističe kako su svjesne činjenice da je Fortuna praktički već jednom rukom na peharu za prvaka. No, dodaje kako se time ne žele previše zamarati jer je „sljedeće sezone sigurno ući u Premijer ligu BiH“.

„Pobjedom bi zadržale malu nadu za naslov prvaka, iako je teško očekivati da će Živiničanke kiksati i u posljednja dva kola. Kakogod bilo, Fortuna može do naslova prvaka i plasmana u Premijer ligu BiH, ali mi ćemo im sutra pokazati kako se igra. Sigurno ćemo oštro ući u utakmicu“, poručuje Glavota koja „dirigira“ veznim redom ekipe Ivana Kvesića.

Iako je u mlađim kategorijama nastupala za Bosnu i Hercegovinu, Glavota je u listopadu prošle godine u susretu protiv Estonije debitirala za juniorsku reprezentaciju Hrvatske. Ističe kako je zadovoljna svojim igrama i napretkom cijele ekipe. Vrhunac njihova rada može se očekivati sljedeće sezone u kojoj se Širokobriježanke žele domoći Premijer lige BiH. No, možda im se i ove godine „poklope rezultati“.

Kopirati
Drag cursor here to close