Planovi za budućnost

Glavni tajnik NS-a BiH: Reprezentacija će uskoro igrati u Širokom i Mostaru

Sport / Nogomet | 25. 07. 2014. u 10:09 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna A reprezentacija BiH 4. rujna prvi put utakmicu će odigrati u Tuzli. Na stadionu "Tušanj" u prijateljskom susretu snage će odmjeriti sa Lihtenštajnom, a iz NS-a BiH najavljuju kako će u narednom periodu bh. državna reprezentacijama igrati i u drugim gradovima svoje zemlje.

"Intencija je svako prošiti krug stadiona i gradovi na kojima bi igrala A reprezentacija. Dugo smo igrali na olimpijskom Koševu, pa zeničkom Bilinom polju. Probili smo sada led i dogovorili meč u Tuzli protiv Lihtenštajna, gdje će se odigrati prva, povijesna utakmica u tom gradu”, rekao je za agenciju Anadolija glavni tajnik Nogometnog saveza BIH Jasmin Baković te dodao:

“Želimo da BiH igra i u drugim gradovima. Vjerujemo da će doći brzo vrijeme da naš A tim igra i u Banja Luci, Širokom Brijegu i Mostaru. Radit ćemo puno na tome i nadamo se da će postojati dobra volja u tim gradovima da organiziraju neki od prijateljskih susreta, jer za kvalifikacijske je potreban određen stupanj infrastrukturnih uvjeta", istaknuo je Baković, rekavši da će BiH, zbog sve kompleksnijih kriterija UEFA, domaće utakmice u kvalifikacijama za EURO 2016 igrati na stadionu "Bilino polje" u Zenici:

"U bastion 'zmajeva' izvršit ćemo dodatna ulaganja kako bi ispunio sve uvjete UEFA za susrete kvalifikacija za EP."

Najavio je i dodatna poboljšanja u organizaciji domaćih natjecanja, pa i mogućem smanjivanju broja klubova u Premier ligi BiH.

"Puno je ideja čiji je cilj unapređenje ne samo Premijer lige BiH u seniorskoj konkurenciji, nego i juniorskoj, kadetskoj, ženskoj i u malom nogometu. Učinili smo mnogo formiranjem zajedničkih natjecanja u ženskom, omladinskom, kao i u malom nogometu, stvorivši dobre pretpostavke za podizanje kvalitete natjecanje. Za klubove u seniorskoj PL BiH uložili smo mnogo u pogledu sponzorstva. Treću sezonu imamo generalnog sponzora. Osigurali smo i lopte za seniore i timove omladinske državne lige. Od naredne sezone igrat će se Adidas Brazuca loptama. Klubovima smo dali i financijske olakšice, oslobodivši ih određenog duga, te ih uvjetovali da ta sredstva moraju uložiti u razvoj infrastrukture", pojasnio je Baković u razgovoru za AA.

.

Kopirati
Drag cursor here to close