FourFourTwo

Glavni negativac godine

Sport / Nogomet | 04. 01. 2023. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleski časopis FourFourTwo, objavio je listu najnegativnijih te najpozitivnijih ljudi nogometnog svijeta u protekloj godini.

Na popisu, kojeg potpisuje novinar Mark White, predsjednik FIFA-e, Gianni Infantino se, pomalo i očekivano pojavio na vrhu liste negativnih ličnosti, a “laskavu” titulu dobio je potenciranjem kontroverznih ideja poput Svjetskog prvenstva sa 48 reprezentacija, a pokazao je i interes za promjenom termina odigravanja najvećeg nogometnog natjecanja, odnosno da se održava svake dvije, a ne četiri godine, prenio je Večernji list.

  / Infantino | Foto: Profimedia

Dakako, vrijedi spomenuti kako ga javnost doživljava kao zaštitno lice najkontroverznijeg Mundijala u povijesti.

Na listu negativaca, White je smjestio i brazilskog suca Wiltona Sampaia kojega su Englezi okarakterizirali kao glavnog krivca za njihov prerani završetak Mundijala.

Naime, Brazlac je sudio četvrtfinalnu utakmicu između Engleske i Francuske (1:2), a najviše mu se zamjera nedosuđeni prekršaj nad Bukayom Sakom koji je prethodio prvom zgoditku Francuza. 

Na listi negativaca još su se našla imena poput temperamentnog Diega Coste i Argentinca Leandra Paredesa.

S druge strane, na vrhu liste najpozitivnijih, našao se argentinski kapetan – Lionel Messi. Po mnogima najbolji nogometaš u povijesti, napokon se okitio i titulom svjetskog prvaka te tako podigao trofej koji mu je u bogatoj karijeri najviše nedostajao. Tim postignućem, osvojio je sve trofeje koje je mogao osvojiti te učvrstio status jednoga od najboljih igrača ikada.

Achraf Hakimi, koji je bio vođa reprezentacije Maroka na senzacionalnom putu do polufinala u Kataru što je najveći uspjeh afričkih reprezentacija u povijesti SP-a.

Takav uspjeh bio je dovoljan da se nađe na listi pozitivaca uz igrača Blackpoola, Jakea Danielsa koji je otvoreno priznao javnosti svoju gay orijentaciju i nogometašice Beth Mead koja je predvodila Englesku do europske titule u ženskom nogometu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close