Mourinho u sve većim problemima

Genoa razbila Romu

Posljednju pobjedu Genoa je protiv Rome ostvarila u svibnju 2014. godine (1:0), a potom je Roma u idućih 17 susreta upisala 13 poraza, dok su četiri susreta završila bez pobjednika.
Sport / Nogomet | 29. 09. 2023. u 00:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjem susretu 6. kola Serie a Genoa je pobijedila Romu sa čak 4:1 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih 18 međusobnih susreta.

Posljednju pobjedu Genoa je protiv Rome ostvarila u svibnju 2014. godine (1:0), a potom je Roma u idućih 17 susreta upisala 13 poraza, dok su četiri susreta završila bez pobjednika. Velika serija Giallorossa je stala sjajnom predstavom momčadi koju vodi Alberto Gilardino.

Domaćin je poveo već u petoj minuti golom Alberta Gudmundssona, nakon loše reakcije zadnje linije Rome. Kevin Strootman je prograo Islanđanina, ovaj ne griješi. Roma je uzvratila u 22. minuti, izjednačio je Bryan Cristante, Spinazzola je centrirao. Mateo Retegui je u posljednjoj minuti prvog dijela vratio domaći sastav u prednost, iskoristio je sjajno dodavanje rezerviste Mortena Thorsbyja. U drugom dijelu Genoa je zabila još dva gola, a strijelci su bili Morten Thorsby (74) i Junior Messias (81).

Za Genou je u početnom sastavu zaigrao bivši hrvatski reprezentativac Milan Badelj, međutim zbog ozljede je napustio teren u 11. minuti. Umjesto njega je u igru ušao Thorsby koji se kasnije upisao među strijelce. Genoa je ovom pobjedom skočila sa 16. na 11. mjesto, dok je Roma pala za jednu poziciju i sada drži 16. mjesto s pet bodova, tek dva više od zone ispadanja.

U ranije odigranim susretima Frosinone i Fiorentina su odigrali 1:1, dok je susret Monze i Bologne završio bez golova. Fiorentina je povela na gostovanju kod Frosinonea golom Nicolasa Gonzaleza u 19. minuti, a izjednačio je Matias Soule 20 minuta prije kraja. Karlo Lulić nije igrao kod domaćina, baš kao niti Josip Brekalo za "Viole".

Fiorentina je sedma sa 11 bodova, a Frosinone stepenicu niže s dva boda manje.

U susretu Monze i Bolgne nije bilo golova, ali je bilo crvenih kartona. U 86. minuti "pocrvenio" je gostujući veznjak Alexis Saelemaekers.

Kopirati
Drag cursor here to close