Veliki izazov

Gennaro Gatusso stigao u La Ligu i sjeda na klupu Valencije

Nakon što je netom završenu sezonu proveo bez posla, Gennaro Gattuso od iduće će biti trener Valencije.
Sport / Nogomet | 02. 06. 2022. u 22:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezadovoljni porazom u finalu Kupa Kralja te na kraju tek devetim mjesto u La Ligi, s više poraza nego pobjeda, Valencia je odlučila raskinuti suradnju s trenerom Joséom Bordalásom, koji ih je vodio kroz cijelu netom završenu sezonu.

Poznato je i tko će biti novi trener, a to je otkrio Fabricio Romano putem Twittera. Povjerenje je pruženo Gennaru Gattusu, koji je potpisao ugovor do 2024. godine, s opcijom produljenja na još jednu sezonu.

Tako igračka ikona "Rino" odlazi u svoju četvrtu trenersku državu, nakon Švicarske, Cipra i naravno Italije, gdje je do sada proveo najviše vremena, piše Gol.hr.

Zanimljivo je kako je u prošlu sezonu trebao voditi Fiorentinu, s kojom je potpisao ugovor, ali je prije početka sezone došlo do raskida. Tako je on ostao bez posla cijelu godinu, da bi sad prihvatio ponudu dvostrukog finalista Lige prvaka.

Gledano po rezultatima, Gattuso se do sada nije baš proslavio. U Sionu je bio igrač/trener te je ostvario samo tri pobjede u 12 utakmica. Nakon toga je preuzeo Palermo, gdje je dobio otkaz nakon samo šest kola. Na klupi tada novog drugoligaša upisao je tek sedam bodova u navedenim susretima.

Iduća stanica bila mu je Pisa, koju je uveo u Serie B, no onda odmah iz nje ispao uz nevjerojatnu gol razliku. U 42 utakmice postigli su samo 23 pogotka, ali isto tako primili tek 36.

Iskorak mu je potom bio AC Milan, s kojim je zauzeo šesto pa peto mjesto, oba puta ostavši bez Lige prvaka, a jednako se proveo i na klupi jakog Napolija, zauzevši u dvije sezone sedmo i peto mjesto u ligi.

Ipak, tu je osvojio svoj za sada jedini trofej, Kup Italije u sezoni 2019./20.

Španjolska Valencia, nekad europski velikan, muči se iz sezone u sezonu, a postoji i svojevrsni rat nezadovoljnih navijača i ne baš velikodušnog vlasnika Petera Lima.

Gattuso, također poznat kao veliki ratnik, imat će iznimno težak zadatak na Mestalli.

Kopirati
Drag cursor here to close