Koji stadion će HNS odabrati...

Gdje će Hrvatska igrati dodatne kvalifikacije?

Osim što će odlučiti o sudbini izbornika Zlatka Dalića, HNS-a će imati još jedno delikatno pitanje na stolu
Sport / Nogomet | 10. 10. 2017. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija sljedeći će utorak, 17. listopada u 14 sati na ždrijebu u Zürichu doznati protivnika u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Kako sada stvari stoje, to će biti netko od četverolista Švedska - Sjeverna Irska - Grčka - Republika Irska.

Utakmice play-offa na rasporedu su od 9. do 14. studenog, a domaćin prve i uzvratne utakmice utvrdit će se ždrijebom. U iščekivanju ždrijeba, već sada nameće se pitanje: gdje bi Hrvatska trebala igrati?

Prvi izbor "Vatrenih" tradicionalno je maksimirski stadion, no vremenski uvjeti u studenom i nadolazeće kiše mogli bi ponovno stvoriti probleme kakve smo imali protiv Kosova (pa jedva dohvatili pobjedu u dvodnevnoj utakmici). Osim toga, interes navijača za utakmicama reprezentacije u Zagrebu već neko vrijeme nije na visokoj razini, što bi mogao biti i presudan faktor u borbi za Mundijal, pišu 24sata.hr.

Najjači adut osječkoga Gradskog vrta, s druge strane, upravo je publika jer Slavonci tradicionalno prirede dobru atmosferu na tribinama i za vrijeme boravka "Vatrenih" u njihovu gradu. Ali imaju nešto lošiji travnjak, zbog čega im je, uostalom, HNS oduzeo domaćinstvo utakmice protiv Finske.

Posebna su priča Split i Poljud, koji je u proteklom desetljeću dobio utakmicu protiv Gruzije 2011. pa je, zbog izgreda u zagrebačkom ogledu protiv Norveške, ugostio Italiju bez publike. No tada je nastala čuvena svastika zbog koje je dobio i suspenziju domaćinstva sljedeće utakmice protiv Bugarske 2015.

S obzirom na odnos Hajduka i HNS-a, stvorila se negativna atmosfera pa je teško vjerovati da će se čelnici usuditi ponovno dati Poljudu šansu. No tko zna, možda će se "Vatreni" i vratiti u Dalmaciju koja ih toliko dugo čeka, a valja podsjetiti i kako je travnjak Hajdukova stadiona nedavno obnovljen, stoga nema bojazni da neće izdržati loše vremenske uvjete.

Riječka Rujevica je, spletom okolnosti, prvi put bila domaćin reprezentaciji u službenoj utakmici upravo prije nekoliko dana protiv Finske, i njena najjača prednost savršen je teren, mješavina prirodne i umjetne trave koja može izdržati i najjače kiše. No, unatoč i uvjerljivo najmanjem kapacitetu stadiona (8.279 mjesta), nije bila ispunjena protiv Finaca. A s obzirom na manji kapacitet, HNS je i podigao cijene, što se (opet) ne bi svidjelo navijačima.

Kopirati
Drag cursor here to close