Noga

Ganski nogometni savez otpustio sve trenere

Sport / Nogomet | 03. 01. 2020. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnici Ganskog nogometnog saveza (GFA) otpustili su trenere svih svojih muških i ženskih reprezentacija, među kojima je i izbornik seniorske vrste James Kwesi Appiah.

GFA nije obrazložio svoju odluku, međutim predsjednik Kurt Okraku, koji je imenovan u listopadu, obećao je "izgraditi novi savez" nakon optužbi za primanje mita i korupcije u dokumentarcu koji je snimio jedan novinar, piše Hina.

"Nogometni savez Gane raspustio je stručne stožere svih reprezentacija s trenutnim učinkom. Ova odluka se odnosi na sve muške i ženske nacionalne vrste," stoji u priopćenju koje je objavio GFA.

Kwesi Appiah je preuzeo reprezentaciju Gane u travnju 2017. godine nakon što je izraelski stručnjak Avram Grant napustio kormilo nakon neuspjeha na Afričkom kupu nacija u Gabonu. Appiahu je to bio drugi izbornički mandat nakon što je reprezentaciju vodio od 2012. do 2104.

Okraku je za kormilom GFA naslijedio Kwesija Nyantakyia koji je vodio savez od 2015. do lipnja 2018. kada je 'uhvaćen' kako prima mito. Novinar jednog TV kanala u Gani, snimio je bivšeg člana Izvršnog odbora FIFA-e kako prima 65.000 dolara mita. FIFA ga je odmah doživotno suspendirala, a morao je platiti i kaznu od 500.000 franaka.

Ministarstvo sporta je 2018. raspustilo nogometni savez zbog korupcijskog skandala, a prošle godine GFA je obnovljen, a za novog predsjednika je izabran Okraku.

Kopirati
Drag cursor here to close