Kriza drma sve

Galliani: Najveći nogometni klubovi u Europi nalaze se pred bankrotom

"Nogomet se suočava sa problemom koji još nije u potpunosti shvaćen", upozorio je Galliani u razgovoru za “Telelombardia“.
Sport / Nogomet | 23. 04. 2020. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Monze Adriano Galliani tvrdi da se najveći klubovi u Europi nalaze pred rizikom bankrota zbog nedostatka prihoda tijekom prisilne pauze zbog pandemije koronavirusa, prenosi Anadolija.

"Nogomet se suočava sa problemom koji još nije u potpunosti shvaćen", upozorio je Galliani u razgovoru za “Telelombardia“.

Računi su, kako je rekao, već u krizi zbog velikih dugova klubova i gubitka TV prihoda.

“Situacija je potencijalno dramatična. Nismo dobili ni zadnju ratu od TV prava, a nema prihoda ni od stadiona, kao ni 400 milijuna eura koje UEFA tek treba raspodijeliti europskim kubovima. Čak i najbolji klubovi u Europi riskiraju bankrot. Smanjenje plaća sigurno neće biti dovoljno", kazao je Galliani.

Još jednom je istaknuo da će pandemija izazvati ogromnu štetu u svijetu nogometu.

"Zamislite da Barcelona inače od svoje službene klupske trgovine zaradi 50 milijuna eura s obzirom da je Camp Nou drugi najposjećeniji stadion u Španjolskoj. Međutim, sve ovo sada nanosi nesagledivu štetu. UEFA je također izgubila brdo novca zbog odlaganja Europskog prvenstva. Ovo je problem koji nije u potpunosti shvaćen", rekao je čelnik Monze.

Kopirati
Drag cursor here to close