uefa Youth League

Gagro uoči Züricha: Šteta što ne igra šampionska ekipa

Sport / Nogomet | 27. 09. 2016. u 09:25 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniorski prvaci BiH, nogometaši Zrinjskog, sutra će Pod Bijelim brijegom protiv Züricha odigrati prvu utakmicu 1. kola omladinske Lige prvaka. 

U taboru Mostaraca nemaju velike ambicije, ali daleko od toga da su unaprijed potpisali loš rezultat. 

“Nismo nešto posebno razmišljali o rezultatu, želja nam je klub predstaviti u što boljem svjetlu. Iskreno, tek smo zadnjih dana prikupili informacija o protivniku”, rekao je trener Nenad Gagro

On sada trenira momčad generacije 98. i mlađi, neminovna smjena generacija dovela je do razilaska šampionskog sastava. 

“Od prošle sezone zadržali smo samo dva standardna igrača, imamo još par dječaka koji su povremeno ulazili, a ostalo su svi igrači koji su prošle sezone bili kadeti. Dakle, to je sasvim nova ekipa, ali posljednji rezultati u prvenstvu pokazali su da ćemo konkurirati za vrh”, ocijenio je Gagro.  

“Naravno da ostaje žal što momci koji su prošle sezone osvojili naslov neće igrati ove utakmice sa Zürichom, jer oni su to novim trofejem zaslužili, ali takva su pravila”, dodao je. 

Nije mogao obećati pobjedu protiv nepoznatog rivala, ali borbu jeste. 

“Da igramo protiv bilo koga, uvijek očekujemo sve najbolje. Ne bih bio tu da razmišljam drukčije. Posljednje prvenstvene susrete podređivali smo baš ovim utakmicama. Ne mogu u ovom trenutku reći gdje smo u usporedbi s Zurichom, ali s obzirom na razliku u standardu Švicarske i BiH, imamo određenu sliku. Vidjet ćemo sutra na terenu”, zaključio je Gagro. 

Nakon nekoliko mjeseci u momčadi s juniorima opet je Josip Miketek - jedini igrač rođen 1997. godine u kadru. 

“Neopisiv je osjećaj vratiti se u šampionsku generaciju, ponosan sam što ću novim momcima moći pomoći. Očekujemo pobjedu, dat ćemo maksimum”, poručio je. 

Marijan Ćavar je također bio član šampionske generacije. 

“Dat ćemo maksimum, želimo se u najboljem svjetlu pokazati u Europi. Iskreno, prošle sezone je bilo lakše igrati sa starijim momcima koji su sada otišli, ali upoznajemo se, bit će to dobro”, rekao je.

“Imamo četiri pobjede zaredom pa je atmosfera uoči Lige prvaka jako dobra. Zürich smo pratili preko interneta, imamo neke informacije, ali vidjet ćemo sutra na terenu kako će to izgledati”, zaključio je Ćavar.  

Utakmica se u srijedu igra od 18 sati, a direktan prijenos Zrinjski je osigurao preko svog službenog Youtube kanala

Ulaz je besplatan. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close