Maldini

Francuzi su pogriješili

Maldini je cijelu igračku karijeru proveo u Milanu (1984–2009). U klub se vratio 2018., a prošle godine preuzeo je funkciju tehničkog direktora.
Sport / Nogomet | 09. 05. 2020. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legenda Milana Paolo Maldini (51) izjavio je da bi bila katastrofa ako se ne bi nastavilo talijansko prvenstvo, objavili su u petak talijanski mediji.

"Moramo biti oprezni, ali bila bi katastrofa ako se ne bi nastavilo natjecanje u Seriji A. Francuzi su pogriješili što su proglasili kraj sezone", kazao je Maldini, prenosi Hina.

Zbog pandemije koronavirusa Seria A zaustavljena je 9. ožujka. U ponedjeljak se krenulo sa postupnim ublažavanjem mjera, a talijanski prvoligaši počeli su sa individualnim treninzima. Do kraja prvenstva ostalo je još 12 kola, a sve bi se utakmice trebale igrati pred praznim tribinama. Optimistična predviđanja govore da bi sezona u Seriji A mogla biti nastavljena u lipnju, a završila bi početkom kolovoza.

Maldini je objasnio i zašto ga ne zanima trenerski posao: "Nikad nisam želio biti trener. Vidio sam koliko je to naporno na primjeru svoga oca, koji vodio AC Milan i talijansku reprezentaciju, ali i kod svojih bivših suigrača koji su posijedili kad su postali treneri".

Također, istaknuo je da jedino može raditi u AC Milanu, te da si ne može zamisliti da bi radio u nekom drugom klubu.

Maldini je cijelu igračku karijeru proveo u Milanu (1984–2009). U klub se vratio 2018., a prošle godine preuzeo je funkciju tehničkog direktora.

Paolo Maldini i Zvonimir Boban, koji je u lipnju 2019. preuzeo dužnost sportskog direktora AC Milana, bili su zaduženi za sva stručna pitanja u klubu, uključujući i kadroviranje igrača i trenera. No, kad je siva eminencija Milana Ivan Gazidis iza njihovih leđa dogovorio dolazak njemačkog trenera Ralfa Rangnicka za sljedeću sezonu, Bobanu je "prekipjelo" te javno progovorio o tome, a nakon toga je morao napustiti Milan. Tada se mislilo da će otići i Maldini, ali on je ostao na svojoj funkciji, piše Hina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close