Antoine Griezmann

Francuski napadač: "Što još moram napraviti da bih osvojio Zlatnu loptu?"

'Ovo je bila moja najbolja sezona u karijeri. Osvojio sam SP, Europsku ligu i europski Superkup. Ako izostane priznanje, zapitat ću se što trebam napraviti.'
Sport / Nogomet | 06. 09. 2018. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je osvojio SP- u Rusiji, Europsku ligu i europski Superkup, sjajni francuski nogometaš Antoine Griezmann ne može se pomiriti da nije ušao u finalni Fifin izbor za nogometaša godine.

Kao što je od početka ovoga tjedna poznato, Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah finalisti su izbora 'The Best' kojim Fifa bira nogometaša godine. Ovo je izazvalo negativne reakcije javnosti, prije svega u Kataloniji, jer je zaobiđen Messi, kao i u Francuskoj koja je osvojila Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

'The Best je nagrada Fife koja organizira i Svjetsko prvenstvo. Zašto onda nema niti jednog Francuza među trojicom finalista? Svatko bira kako želi, ali u svakom slučaju mi smo iznenađeni,' izjavio je napadač madridskog Atletica u razgovoru za L’Equipe.

Griezmann se ipak nada kako će do kraja godine osvojiti jedan značajan pojedinačni trofej.

'Ovo je bila moja najbolja sezona u karijeri. Osvojio sam SP, Europsku ligu i europski Superkup. Ako izostane priznanje, zapitat ću se što trebam napraviti.'

On se nada da će nepravda biti ispravljena pri dodjeli druge prestižne nagrade za nogometaša godine, Zlatne lopte koju u prosincu dodjeljuje France Football.

'To je nagrada kojoj nema ravne. Bio sam među tri nominirana prije dvije godine kad sam izgubio finale Eura. Ove godine sam pobijedio u tri finala i logično je da pucam visoko,' zaključio je samouvjereni 27-godišnjak.

Rakitić: Oni koji su ljubomorni na Luku neka umru u svojoj ljubomori

Veznjak Barcelone i reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić smatra da je Luka Modrić apsolutno zaslužio sve nagrade koje je do sada dobio te da oni koji su ljubomorni na njega mogu umrijeti u svojoj ljubomori.

"Luka je sada glavna faca, on je ove godine najbolji igrač na svijetu i to potpuno zasluženo. To je nešto jedinstveno, svi mi Hrvati smo ponosni na ono što je napravio. Nadam se da će osvojiti još ovu nagradu koja je preostala, jer je apsolutno zaslužio to", kazao je Rakitić za Novi list.

Rakitić je rekao da ga Modrićevi uspjesi raduju kao da su njegovi, da ga voli kao brata i da je njegov ostanak u reprezentaciji odigrao veliku ulogu u tome da i Rakitić nastavi reprezentativnu karijeru.

"Oni koji su ljubomorni na Luku neka umru u svojoj ljubomori. Ja sam na njega izuzetno ponosan i jednako sam sretan i zadovoljan kao da ja osvajam sve te nagrade. Zajedno smo u reprezentaciji 11 godina, puno toga smo prošli zajedno i volim ga kao brata. Sretan sam što je ostao u reprezentaciji, ne znam šta bi bilo da je odlučio drugačije i ne znam kakva bi moja odluka bila. S njim je sve drugačije, a siguran sam da obojica možemo još puno toga dati Hrvatskoj", istaknuo je veznjak Barcelone.

Kopirati
Drag cursor here to close